Две обвинения срещу Марешки, грозят го до 8 години затвор

9700
Две обвинения срещу Марешки, грозят го до 8 години затвор
Снимка: БГНЕС

Скандалният варненски бизнесмен Веселин Марешки ще трябва да се изправи пред съда, след като Варненската окръжна прокуратура внесе официално обвинение срещу него.

Обвинението срещу Марешки е за нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице - престъпление по член 131, ал. 1, т. 1 във връзка с член 130, ал. 2 от НК, и за изнудване – престъпление по член 213а, ал. 3, т. 2 във връзка с ал. 2, т. 3 и т. 4, във връзка с ал. 1 от НК. Относно леката телесна повреда максималното наказание е до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева, а по второто обвинение за изнудване - от две до осем години затвор и от 3000 до 5000 лева глоба.

Серия поредна от сагата "Марешки" - Върховният съд му дал имот

Крадецът вика „Дръжте крадеца”. Това заяви по адрес на варненския общински съветник Костадин Костадинов аптекарският бос Ве...

Освен срещу Марешки, обвинение има и срещу Красимира Колева. Тя е обвиняема за изнудване в съучастие с Марешки на свидетеля А.М., извършено на 16 ноември 2014 г., с цел да бъде принуден да поеме имуществено задължение да им заплати сумата от 10 000 лева. Свидетелят е бил заплашен с увреждане на имущество и преустановяване на търговска дейност на заведението „Ред хот” във Варна, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имущество и значителни вреди.

Разследването започна като бързо производство на 15 октомври миналата година, когато Веселин Марешки удари с юмрук общинския съветник Костадин Костадинов пред пицарията "Ред хот". Събраните доказателства в хода на разследването и за осъществено изнудване от двамата доведоха до преобразуването му в досъдебно производство, което по компетентност бе изпратено за наблюдение в Окръжна прокуратура във Варна.

Двамата обвиняеми са с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение „Парична гаранция”. За Марешки тя е 20 000 лева, а за Колева – 1000 лева.

Предстои насрочване на делото и разглеждането му във Варненския окръжен съд.

Варненският съд забрани на Веселин Марешки да строи ваканционен комплекс

Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от 18 юни тази година и допусна обезпечение на „глоба&ld...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com