Готвят нови арести срещу джебчийската мафия в Игнатиево

4974
Готвят нови арести срещу джебчийската мафия в Игнатиево
Снимка: БГНЕС

След акцията на полиция и данъчни в Игнатиево, при която бяха задържани 13 души, се очаква още хора, свързани с джебчийската мафия, да попаднат зад решетките. Очаква се днес в района да пристигнат министри, които да се запознаят отблизо със ситуацията, съобщава Нова телевизия. Вътрешният министър Румяна Бъчварова също ще бъде на място.

Напрежението в градчето край Варна остава. Хората в Игнатиево избягват коментари по темата за джебчиите и арестите на полицията, защото се страхуват. Местни жители разкриват подробности за съжителството с босовете на джебчиите. Твърдят, че имало и богаташи, които изкарвали парите си с честен труд, но другите били недосегаеми.

Във Варна ще борят джебчийките с образователни клипове в градския транспорт

За борба с джебчийките във Варненско местните власти са предвидили две основни мерки, стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Първат...

"През 1976 година бяха около четири семейства. А сега са най-малко сто и все повече идват. На повечето жените им ходят в Златни пясъци, в чужбина, крадат. А полицаите са с тях", твърди местен.

Не е така обаче според местната и държавната власт: "Наистина има елементи на джебчийство, има фамилии, които се занимават с това, но те са много малко", заяви кметът Димитър Димитров.

Той посочи, че някои от къщите са с документи, а други нямат такива, но тепърва ще се извърши по-обстоятелствена проверка.

В същото време местните разказват, че в Игнатиево понякога идвали на гости и политици, които получавали пари от джебчиите.

Местната власт в Игнатиево опита да замаже проблема с джебчийките

Хората в Игнатиево с по-скъпите имоти са настроени доста агресивно, като кметът на града Димитър Димитров изрично предупреди журналисти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com