X
 
 

Легендарният "Ориент Експрес" спря и във Варна

6662 0
photo of Легендарният "Ориент Експрес" спря и във Варна
Снимка: Надежда Георгиева
Със 65 минути закъснение вчера в морската ни столица пристигна легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул. Стотици варненци, сред които и много деца, посрещната луксозната композиция на централна гара, като имаха възможността да разгледат влака и да се снимат.

"Ориент Експрес" се състои от 15 вагона, като дължината на композицията е близо половин километър. Повече от 90 туристи от 12 държави са платили средно около 8 хиляди евро за пътешествието от френската столица до Истанбул. Най-много са американците – 48 и британците – 17. Останалите пътници са от Холандия, Франция, Белгия, Швейцария, Финландия, Полша, Канада, Япония, Австралия и дори Индонезия.

Над 90 туристи от 12 страни пристигнаха в Русе с "Ориент Експрес"

С 45 минути закъснение пристигна днес в Русе легендарният влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул, предаде кореспонден...

Персоналът на влака е от около 50 души, повечето от които са италианци и французи. Храната в ресторанта е разнообразна, като ястията са предимно класически френски, но на пътниците се предлагат и преработени италиански специалитети.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители