X
 
 

Медицинският университет във Варна ще поеме управлението на очната болница

1491 0
photo of Медицинският университет във Варна ще поеме управлението на очната болница
Снимка: Община Варна
Днес варненските общински съветници се обединиха около решението общинската специализирана болница по очни болести във Варна да премине под управлението на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Бъдещето на болницата бе обсъждано на няколко заседания, но до сега нямаше окончателно решение.

Местните депутати изказаха мнение, че по този начин лечебното заведение ще се развие в положителна посока. Според тях Медицинският университет има кадрови, научен, финансов и технологичен потенциал да развие лечебното заведение, което 100% собственост на Община Варна

Проф. д-р Радослав Радев, представител на Медицинския университет присъства на заседанието на общинските съветници и изрази благодарността си към тях:

„Благодаря за взетото решение, което за мен е в десетката. Специализираната болница по очни болести има потенциала да се превърне в елитен център не само за Варна, но и за цяла Източна България. Подобна болница няма нито в Шумен, нито в Добрич, нито в Бургас. Когато наука, умения и опит се съчетаят, успехите са налице."

Медицинския университет като бъдещ управител на СБОБАЛ - Варна ще има право избира и освобождава управителя и контрольора след приемане на годишния финансов отчет; избира и освобождава управителя и контрольора на дружеството и определя възнаграждението им, съобразно действащото законодателство; взема решения за придобиване и разпореждане с недвижими имоти и с вещни права върху тях, след предварително разрешение на собственика, както и да взема решения за сключването на договори за публично-частно партньорство, но отново след разрешение на Община Варна.

Окончателното решение за прехвърлянете на управлението на Очна болница- Варна на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ трябва да се вземе на седващата сесия на Общинския съвет. 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители