Мизия вече не е в бедствено положение

11320
Мизия вече не е в бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Бедственото положение в Мизия вече е отменено. Водата в града вече е годна за пиене. Това каза заместник-кметът на Мизия Николай Нековски.

„Все още се раздава храна, а днес на всички 100 домакинства ще бъдат дадени газови котлони с газови бутилки. До края на седмицата ще се раздадат и печки на всяко едно семейство, така че те вече ще имат, макар и примитивно, къде да готвят”, уточни Нековски.

Държавата още няма официалните документи, за да помогне на Мизия

Хаосът след големите наводнения в България през това лято продължава. Това стана ясно от думите на служебния вътрешен министър Йордан Б...

По думите му, като се изключи това, че вчера на 15 септември, откриването на учебната година е преминало нормално, макар да е било леко дъждовно. „Детските градини в общината са открити, училищата работят. Отворили сме класните стаи при съвсем нормални обстоятелства с много хора, гости и медии”, каза още Николай Нековски.

В събота, 13 септември, вътрешният министър Йордан Бакалов се оплака, че все още няма официални отчетни данни и документи за пълния размер на щетите в Мизия. Това пречи на държавата да помогне, защото не знаем от какво и в какви размери се нуждае Община Мизия, подчерта Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com