Молът във Варна прекрати договора с фирмата на биячите-убийци

15334
Молът във Варна прекрати договора с фирмата на биячите-убийци
Снимка: БГНЕС

Варненският мол прекрати договора с охранителна фирма GM Security, чийто служители на която пребиха до смърт 53-годишен мъж.

Tърговският център "Гранд мол" провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент в събота. В хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма, както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса.

Ръководител на Гранд мол Варна призна с половин уста за произвол на гардовете

Да, всеки може да стане охранител и то много лесно. Това заяви генерал Кирил Радев, бивш директор на НСБОП. Той коментира в светлината ...

"Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма GM Security", каза директорът на мола Иво Генов. Той поясни, че не само ще бъде сменена охранителната фирма, а започва мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността.

"Разширяваме охранителните зони на цялата територия на мола, засилваме охраната в паркингите, подобряваме видеонаблюдението, включително в служебните зони. Към момента се провежда пълен одит на работата на всички фирми подизпълнители, свързани със сигурността и безопасността в комплекса. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушения и ще преразгледаме отношенията си с всички фирми, които не изпълняват договорните си задължения, за да можем да гарантираме сигурността и спокойствието на нашите посетители", каза Генов.

53-годишният Нягол Петров бе пребит на 14 март от охранители във варненски мол. Посетителят е изкарал два часа в адска агония, преди да се довлече до лъскавия под в "Грандмол Варна" и да издъхне пред луксозен магазин за козметика. За зла ирония молът бил любимото място на страдащия от безобидна шизофрения мъж, който обичал да пие всеки ден кафето си там.

В първоначалното съобщение в събота от ръководството на мола се казваше, че в него е починал мъж, и дори се предполагаше, че имал съдов проблем. Продавачките в околните магазини, край които е издъхнал Нягол, обаче са го видели да се олюлява и да се влачи гол до кръста.

Тримата охранители от Гранд мол Варна остават в ареста заради убийство

Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.), които са заподозрени за убийството на 52-годишния Нягол Петр...

Главата му била цялата в кръв и човекът явно е търсел помощ. Когато обаче пристигнал спешният екип, той само регистрирал настъпилата смърт. Набързо плъзва информацията, че това е клошар, който е починал по естествен начин.

Все още не е ясно защо тримата охранители от фимата GM Security, с която молът има договор, са набелязали жертвата си. Записите от камерите в подземния паркинг показват, че Нягол бил налаган здраво по главата, докато се превърне в "пиян морков". Дали скромният му вид не се е вписвал в луксозната обстановка и това е дразнело гардовете, не се знае. Дали пък причината не е някоя дребна кражба, или пък беззащитният човек е бил просто обект на тренировка, следствието тепърва ще установява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com