Пет плажа във Варна отиват на концесия с таен търг

22459
Пет плажа във Варна отиват на концесия с таен търг
Снимка: БГНЕС

Пет варненски плажа – "Чайка – север", "Чайка – юг", "Кабакум – централен", "Кабакум – Бисер" и "Камчия – север 1" ще бъдат отдадени под наем чрез търг с тайно наддаване за срок от пет години. Това сочи заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщиха от морската община.

Най-голяма е плажната ивица "Камчия – север 1" с активна площ от 22 561 кв. м. и начална годишна наемна цена 79 091 лева. "Кабакум – централен" е с активна плажна площ от 14 017 кв. м. и се отдава под наем срещу първоначална сума от 40 576 лева. "Чайка – север" - е с площ от 5 702 кв. м. и цена 21 660 лева, "Чайка – юг" - 1 879 кв. м. и цена 5 646 лева и "Кабакум – Бисер" с площ 5 054 кв. м. и цена 19 406 лева. Цените са без ДДС.

Кандидатите следва да декларират, че ще осигурят техническо оборудване на морския плаж и прилежащата акватория със съоръжения, технически средства и преместваеми обекти, необходими за водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенна поддръжка на плажа по време на туристическия сезон, както и че във времето извън туристическия сезон ще осигуряват за своя сметка почистването на морския плаж и необходимите туристически средства и съоръжения за обозначаване на плажа като не охраняем.

Търговете ще се проведат на 16-ти март в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а заявления за участие се приемат до 13 март.

Фекални води замърсяват плажната ивица край Варна

Фекални води от хотели и вили се изливат на крайбрежната алея и от там през плажната ивица се вливат във водите на Черно море на плаж К...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com