Прокуратурата официално обяви опасните въжени мостове в Североизточна България

2160
Прокуратурата официално обяви опасните въжени мостове в Североизточна България

В Североизточна България има опасни въжени мостове, като Апелативната прокуратура вече е направила предписания за премахване на някои от тях, забрана за преминаването по други и започване на спешни ремонтни дейности.

На територията на Варненска област и четирите въжени моста са в добро състояние и са безопасни за преминаващите по тях. В Добричка област съществува само един въжен мост, който се намира близо до стадиона на село Оброчище. При движение по него са установени отклонения и е изготвено предложение до кмета на община Балчик за отстраняване на проблема.

Рашидов не намери пари да ремонтира моста на Кольо Фичето край Бяла

Министерство на културата няма финансови средства за ремонт на рушащия се мост на Кольо Фичето край Бяла. Това посочва министърът на ку...

От съществуващите седем въжени моста на територията на Шуменска област четири се намират в община Смядово. Те са в лошо техническо състояние и са опасни за пешеходците, не е изяснена също и собствеността им. Разпоредено е било на областния управител и на кмета на Смядово да предприемат действия за обезопасяване на опасните въжени мостове.

От съществуващите осем въжени моста в Търговищка област спрямо три са предприети мерки за налагане забрана за преминаване и спешни ремонтни дейности. След извършената проверка за опасен е обявен въженият мост над река Батова в землището на село Веселиново, който ще бъде премахнат. За спешен ремонт е обявен мостът над река Камчия в землището на село Черни връх. Над моста над река Герила във Върбица ще бъде поставена табела, която ще указва на преминаващите носимоспособността и възможният брой на едновременно преминаващите по него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com