"Путин, Обама и Меркел" във варненския зоопарк

14522
"Путин, Обама и Меркел" във варненския зоопарк
Снимка: Getty Images

Путин, Обама и Меркел са имената на трите лъвчета във Варненския зоопарк. Това информира техният осиновител Росен Марков. Най-младите обитатели на зоологическата градина в морския град бяха осиновени по-рано днес от инициативния варненец.

Росен Марков е първият кандидат за полагане на грижи към малките животни. Днес е получил своя договор, който включва задълженията му като осиновител през цялата 2015 година.

Варненският зоопарк показа трите новородени лъвчета

Трите новородени лъвчета от варненския зоопарк бяха показани днес пред медиите. Без да се срамуват, мъниците позираха пред обективите...

Като осиновител Марков е получил правото да бъде кръстник на двете мъжки и едно женско лъвчета, които досега нямаха имена. Те са родени на 16 октомври 2014 година и са рожби на Косара и Симба.

Кръстените вече лъвчета ще символизират събирането на едно място на тримата лидери Путин, Обама и Меркел, които според кръстника са едни от най-известните личности в световен мащаб. Изборът на тези имена носи и своето послание към лидерите – “Да пазят мира и да правят света щастлив и преуспяващ”. Росен Марков подчерта, че неговата цел е чрез грижата си към животните да направи нещо различно, с което да се донесе известност на Варненската зоологическа градина. Той подчерта, че планира да поеме грижата и за други животни – маймунка и патица.

Инициативният варненец е замислил да направи дарение от овца, тъй като в зоопарка липсва. Месечната издръжка за лъв във Варненския зоопарк е 260 лв., за маймунка е 50 лв., за патица – 30 лв., мечка – 240 лв, обяснява Радио "Фокус".

Снимка: Архив

Новородените лъвчета във Варненския зоопарк все още не са кръстени

Новородените лъвчета във Варненския зоопарк навършиха 40 дни. Информацията съобщи директорът на зоопарка Иванка Стоянова. Все още не е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com