Съдът остави в ареста охранител, обвинен в убийството във варненския мол

5889
Съдът остави в ареста охранител, обвинен в убийството във варненския мол
Снимка: БГНЕС

Красимир Димитров, един от тримата вече бивши охранители на Гранд Мол Варна, привлечени като обвиняеми за убийството на 52 годишния Нягол от Варна ще продължи да престоя си ареста. Днес Варненският окръжен съд (ВОС) остави без уважение молбата на адвоката му за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека, предаде БГНЕС.

Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.), се разследват за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. 52 годишният Нягол е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна, съобщиха от съда.

Поредна жертва на биячите от Гранд мол Варна проговори

Нов случай на побой в Гранд мол Варна – млад мъж е бил задържан от охранителите заради кражба на столове. Човекът твърди пред Нов...

Според защитата на студента от ИУ във Варна събраните в хода на разследването доказателства разколебавали предположението, че Красимир е съпричастен към престъплението. Това твърдение бе категорично оспорено от наблюдаващия прокурор, според когото освен показанията на един от охранителите, са събрани и други свидетелски показания, които уличават обвиняемия в деянието, за което е привлечен като обвиняем.

Стана известно, че това досъдебно производство е към своя финал. Готови са вече 3 съдебно психиатрични експертизи, а резултатите от 4-та такава ще бъдат внесени в понеделник. Очаква се е заключението на последната експертиза, която изготвя НИКК.

За да потвърди ареста на Красимир Димитров ВОС отново подчерта, че събраните в хода на разследването доказателства и материали по категоричен начин обосновават предположението, че младият мъж е съпричастен към тежкото престъпление. Характеристиката на деянието, извършено с неоправдана жестокост и тежестта на наказанието, което законът предвижда мотивират съда за извода, че ако е с по-лека мярка за принуда Красимир може да се укрие от наказателно преследване.

След като остави без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение и потвърди ареста, ВОС даде възможност на обвиняемия да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 9 юни 2015 година от 10,00 часа.

Слух: Охранителите от мола във Варна се гаврили с жертвата си преди убийството

Отвратително подробности около скандалния случай със смъртта на 52-годишния и страдащ от леко психично разстройство Нягол Петров започн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com