Трима обвиняеми в организирана престъпност във Варна остават в ареста

17706
Трима обвиняеми в организирана престъпност във Варна остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Трима от шестимата задържани от варненска група за убийства, отвличания, производство и търговия с наркотици остават в ареста. Все още не е задържан ръководителят и други четирима от групата.

На 5 април 2015 г. Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 11 участници във въоръжена организирана престъпна група, създадена с цел убийства, отвличания, производство и търговия с наркотици. Шестима тях бяха задържани на 3 април 2015 г. във Варненска област при специализирана операция на ГДБОП и ГД "Криминална полиция" под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Повдигнати са им обвинения. В неделя, 5 април, спецсъдът остави трима от тях – Добрин Димитров, Красимир Бояджиев и Юлиян Кръстев, за постоянно в ареста като им налажи мярка за неотклонение "задържане под стража". За останалите трима съдът не уважи искането на прокуратурата - Христо Илиев, Гриша Динков и Красимир Лузев. Прокуратурата протестира за тях. На втората съдебна инстанция, Апелативният спецсъд ще им гледа мерките на 16 април.

Все още не е задържан ръководителят на групата. Разследващите са установили, че той е извън страната. Издирват се останалите четирима от групата. Едва след намирането им ще им бъдат предявени обвиненията, казват от спецпрокуратурата.

Според държавното обвинение от събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от 2001 г. на територията на цялата страна. Доказателствата свързват групата със 7 убийства и два опита за убийство, със серия от отвличания и побоища, както и с установяването монопол над разпространението на наркотици в Североизточна България. Уточнено е кои от участниците в групата са свързани с изпълнението на мокри поръчки, кои са се занимавали с наркотици, кои с нанасяне на телесни повреди.

Почти всички от варненската "фабрика за убийства" са вече с обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-имата участници във варненската организирана престъпна група, създ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com