Варненци масово подават жалби за неизплатени заплати и обезщетения от работодатели

1403
Варненци масово подават жалби за неизплатени заплати и обезщетения от работодатели
Снимка: Thinkstock

Стотици жалби срещу работодатели за дължими месечни възнаграждения постъпват в Инспекцията по труда във Варна, ежедневно. Оказва се, че сигналите срещу некоректните шефове са около 40 на сто от всички постъпили оплаквания, информира директорът на институцията, Иван Иванов.

Служителите на Иванов, обаче имали право само да приемат постъпилите тъжби. Тъй като Инспекцията по труда не е оторизиран орган да решава подобни казуси, работниците биват препращани към съответните съдилища.

Върховният съд реши, че колите нямат място в Морската градина на Варна

Върховният административен съд потвърди решението на варненските магистрати, според което движението и паркирането на автомобили в Морс...

Все пак правим всичко възможно да помогнем на потърпевшите. Най-често се касае за неизплатени заплати от порядъка на 400-500 лева, както и за търсени обезщетения. Подготвяме хората, като им разясняваме всяка стъпка, както и законовите норми”, заяви Иванов.

И уточни, че в рамките на изминалия месец все повече хора търсят права едва, когато са прекратили трудово-правните си отношения с работодателя. Докато все още били на работното си място въпреки недоволствата за забавяни суми те не предприемали нищо, с което могат да получат защита, пише Topnovini.bg.

Съветът ни е да си търсят права преди да изтекат договорните отношения, както и да отнасят жалбите до съответните служби, заявиха адвокати по трудово-правните въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com