X
 
 

Варненски медици се стягат за пореден протест

2901 0
photo of Варненски медици се стягат за пореден протест
Снимка: БГНЕС
На 10 юли от 18 часа на площад "Св. Св. Кирил и Методий" в морската ни столица ще се проведе протест на медицински сестри, които настояват за достойно заплащане и по-добри условия на труд. Във Варна вече има залепени плакати за събитието. Организаторите на протеста приканват варненци и гости на града да се включат и да ги подкрепят. 

Апелът на медиците гласи:

"Това, което се случва в здравеопазването, засяга не само медицинските работници, но и всички нас, като граждани и пациенти. Нямаме право да стоим безучастни пред борбата за достойно заплащане и условия на труд на хората, от които зависи този толкова важен сектор. Затова призоваваме всички граждани, работници от други сектори и пациенти, да се присъединят към протеста и да покажат солидарност с борбата на медицинските сестри"

Това е поредният протест на медиците, които настояват също така и за еднаква основна заплата за всички, независимо от местоработата или собствеността на болницата. Според тях възнагражданието трявба да е в размер на две минимални работни заплати за страната. Те настояват и за допълнителни възнаграждения, промени в заплащането на нощния труд; без търговски дружества в здравеопазването и др.

Асансьорите на пешеходните пасарелки по бул. "Левски" във Варна все още не работят

След като стана ясно, че най-големият инфраструктурен проект на Варна - новият булевард "Васил Левски" е пуснат за движение, но вс...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители