За първи път – ВарнаЛит 2017!

828
За първи път – ВарнаЛит 2017!

От 31 май до 3 юни в морската столица ще се проведат първите по рода си литературни дни за деца и младежи с участието на пет чуждестранни звезди и най-обичаните български автори!

Варна като литературен пристан на България и литературните дни, през които родители и деца могат да празнуват заедно! Това е Варна Лит 2017 г. В началото на юни Община Варна организира уникален по рода си детски празник по случай Международния ден на детето. Книжната кампания ще се впише и в рамката на събитията на Варна – Европейска младежка столица.

Обучават деца от дома "Княгиня Надежда" да пишат CV

Експерти обучават възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда“ във Варна да пишат CV. Това с...

За да присъства литературата в класните стаи не просто като задължителен предмет за изучаване, а със своите най-различни лица, на помощ идват някои от най-добрите автори на съвременна детска и младежка литература, на документални книги за деца и юноши, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, влогъри; както дебютанти, така и наложени писатели „за възрастни”, опитали перото си и за най-млади читатели.

Световноизвестните писатели Сали Грийн, автор на поредицата „Полулош” (Великобритания), Стефан Пастис, автор на хитовата поредица за деца „Тими Провала” (САЩ), и словенският покорител на планински върхове и писател Тадей Голоб са специалните гости на Варна Лит 2017, а сред подкрепилите инициативата са и българските автори Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов и Ал Торо, Димитър Петров – създателят на проект „Златната ябълка“, влогърите Емил Конрад и Стан, Зорница Христова, Петя Кокудева, Радостина Николова, Никола Райков, Петя Александрова, Даниел Атанасов – Сатанасов, Нуша Роянова, поетесата Ралица Генчева и други.

Младите читатели във Варна ще могат да се срещнат чрез чат на живо с писателите Ришел Мийд и Джей Кристоф. Много работилници и детски представления ще забавляват най-малките и ще ги въведат в света на литературата по нестандартен начин. По-големите ще имат възможността да се срещнат с творците както по време на отворените събития, така и в редица варненски училища.

Варна Лит 2017 не е просто платформа за забавления, а несравнимо по рода си преживяване, събитие с новаторски дух, адресирано към най-важната и перспективна публика – детската. И не на последно място – ВарнаЛит 2017 е първият по рода си международен празник на детската книга. И в него колкото повече, толкова по-хубаво! Очакваме всички малки и големи деца… и техните пораснали или не родители.

Скулптури вдъхват живот на камъка по време на пленера "Докосване до природата"

Петима скулптури вдъхват живот на камъка по време на пленера „Докосване до природата”. Творбите ще бъдат експонирани в парк...

Повече информация можете да намерите на www.varnalit.com и във Фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/varnalit/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

"Исторически парк" става микродържава с паравоенна структура: Къде са органите на реда?

Гръмнала батерия на ел. тротинетка подпали апартамент във Варна

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 3 МИР - Варна

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 3 МИР - Варна

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 3 МИР - Варна

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 3 МИР - Варна

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 3 МИР - Варна

Безплатни изследвания за диабет предлагат във Военна болница във Варна

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com