Запознайте се с една IT професия, която стои извън прожекторите

7081
Запознайте се с една IT професия, която стои извън прожекторите
Снимка: Pixabay

Нова и не толкова позната, но набираща сериозна скорост професия. Това са думите, които човек чува при първия досег с работата на автора на техническа документация (Technical writer). И ако сте склонни веднага да лепнете етикета "скучно", то може би е добре да не прибързвате.

Любопитство, интерес към новите технологии, езикова култура, внимание към детайла в необятния свят на IT индустрията – това са само част от качествата, които практикуващите професията хора трябва да притежават.

И ако доскоро нямаше леснодостъпен начин да разберете в какво се състои ежедневната дейност на автора на техническа документация, то вече има решение и за това. Инициативата, която помага напълно безвъзмездно, е tekom България Roadshow 2017 и обхваща градовете Пловдив, Враца, Велико Търново, Благоевград, Варна, Бургас, Шумен и Русе.

ИТ експерт: В България се увеличава надуването на стартъп балона

В България се увеличава надуването на стартъп балона. Всеки иска да измили нещо, независимо дали ще бъде устойчиво или не. Това заяви п...

Две от събитията вече се проведоха, но предстоят още шест, а участие в тях взимат специалисти в областта на техническата комуникация от водещи компании, сред които VMware, Progress и Fredhopper. Именно те разказат от първо лице за предизвикателствата в професията, но и за удовлетворението от добре свършената работа.

"Що е то минималистичното писане?" и "Как да влезем в кожата на автора на техническа документация за един ден?" са въпроси, които намират своите отговори на тези любопитни срещи. На 8 април домакин на първото събитие от серията tekom България Roadshow 2017 бе Пловдив, а на 28 април във Враца се състоя и второто.

Сред участниците в Пловдив бе 18-годишната Демира Димитрова, която проявява интерес към технологиите и програмирането, а бъдещите ѝ планове са да продължи образованието си в тази сфера. "Харесва ми да научавам и да опитвам нови неща. Заради това реших да дойда на събитието. От тази среща разбрах какво всъщност представлява професията, защото преди това нямах точна представа. В бъдеще смятам да потърся работа като technical writer", споделя тя.

Следващата спирка на Roadshow-то e във Велико Търново, а действието ще се развива на 27 май (събота) в сградата на компанията Полигон Тийм (ул. „Магистрална“ 3) от 14:00 часа. Единственото необходимо условие е предварителната регистрация, която може да направите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии