До 2 дни отстраняват аварията на газопровода в района на Павликени

3243
До 2 дни отстраняват аварията на газопровода в района на Павликени

Пожар е избухнал тази сутрин на магистрален газопровод в района на Павликени в участък между селата Патреш и Недан заради авария, която се очаква да бъде отстранена до 2 дни.

В 06:18 ч. е настъпила авария по магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница. В землището на село Патреш вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Шефът на "Газпром": Европейските газови проекти не са ни конкуренция

Шефът на „Газпром“ Алексей Милер смята, че съществуващите газотранспортни проекти за доставки на газ в Европа не представл...

Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени. Аварията е настъпила между село Недан и ГИС „Павликени“. Опасност за населението в района няма, на място работят четири екипа на пожарната, осигурено е необходимото полицейско присъствие.

Няма пострадали.

Аварията е спряла топлоподаването в града. Кметът е обикалял училищата и детските градини, за да предупреди, че трябва да се осигури топло с други средства, съобщи по-рано bTV.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пътува към мястото на аварията.

Строят морската част на "Южен поток" от декември

Строежът на "Южен поток" върви по план. Това заяви Владимир Марков, член на Управителния съвет на "Газпром" и ръководител на отдела за ...

Осигурени са аварийни екипи от „Булгартрансгаз“. Предвижда се в рамките на 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоснабдяването в региона. След планови инспекции, през миналата година са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка. „Булгартрансгаз“ е предприело всички необходими мерки за продължаване нагнетяването на природен газ в подземното газово хранилище в Чирен по южния полупръстен на мрежата.

От Областната дирекция на МВР казаха, че причината за пожара предстои да бъде изяснена, съобщава БНР.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com