С искане за по-лека присъда, пред съда застава убиецът на Вероника

1914
С искане за по-лека присъда, пред съда застава убиецът на Вероника

Бащата на жестоко убитата през февруари 2015 г. във Велико Търново Вероника Здравкова се опасява, че присъдата на убиеца й може да бъде намалена.

"Рецидивистът Илиян Здравков диктува положението, както по време на убийството на дъщеря ми, така и пред съда. Опасявам се да не му намалят присъдата, защото си е самопризнал и уж бил съдействал. По-добре да не сме създавали семейство, защото и закона и живота ни мачкат", споделя пред "24 часа" бащата на убитото момиче Трайчо Трайков.

Близки на убитата Вероника искат доживотна присъда за обвиняемия

На протест пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново бе поискана доживотна присъда без право на замяна за обвинения в убийст...

Днес Илиян Здравков застава пред Апелативния съд с искане за по-лека присъда, информира "Дарик нюз".

На 15 септември м.г. Окръжният съд в старопрестолния град призна за виновен подсъдимия Илиян Здравков по обвинението в грабежа и убийството на 23-годишната студентка. Магистратите постановиха 30 години затвор при първоначален строг режим. Тричленният съдебен състав присъди най-тежкото наказание по реда на съкратената процедура.

Срещу присъдата постъпи въззивна частна жалба от служебния защитник на Илиян Здравков, в която се сочи, че наложеното максимално по закон наказание се явява прекалено тежко и се иска неговото смекчаване, предвид наличието на смекчаващи вината обстоятелства.

Очаква се в деня на процеса пред Съдебната палата в Търново да се съберат граждани, съпричастни с трагедията на семейството на убитата студентка, които ще настояват за справедливост.

Прокуратурата повдигна обвинения за смъртта на четиримата работници от хотел "Вероника"

Окръжна прокуратура – Варна е повдигнала обвинение за извършено престъпление според Наказателния кодекс за смъртта на четири лица...

"Смятаме на самата дата след 19.00 ч. да минем по пътя, по който е минала дъщеря ни, за да усетим какво е преживяла тя. Подготвили сме документи, които ще внесем в общината с искане за разрешение да поставим паметник на лобното й място", каза почерненият баща.

Жестокото престъпление беше извършено в района на жп гарата във Велико Търново, докато 23-годишното момиче се прибирало от работа. Убиецът я проследил и съсякъл с няколко удара с брадва, за да открадне дамската й чанта с два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута и лични вещи на обща стойност над 400 лв. После завлякъл тялото и го захвърлил в река Янтра.

По време на нападението той е трябвало да излежава поредната си присъда за кражби, но бил на свобода. Илиян Здравков е осъждан шест пъти за кражби и грабежи, включително и за грабеж придружен с убийство, като непълнолетен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com