Социално слабо семейство стана длъжник на държавата

26864
Социално слабо семейство стана длъжник на държавата
Снимка: БГНЕС

Техническа грешка за 28 000 лева превърна социално слабо семейство от еленското село Константин в една от най-богатите фамилии в региона. Месеци по-късно обаче съдбата отново преобръща живота им, като ги товари с дълг от 6000 лева. 

Според съда Нури и Атче Хаптулови трябва да върнат неправомерно полученото богатство с държавните лихви. Как обаче ще съберат огромната сума и могат да ли да изпълнят решението на Темида провери екип на Нова телевизия. 

Плевенска фондация осигурява безплатни стоматологични прегледи на възрастни и социално слаби

За втора поредна година плевенската фондация „Свети Иван Рилски“ осигурява безплатна стоматологична помощ на възрастни ...

Историята за бедняците-милионери Нури и Атче Хаптулови не завърши с обичайния за приказките щастлив край. Близо година след началото на сагата, Районният съд в Елена взе окончателното си решение и осъди 58-годишния пенсионер. Сега семейството трябва да връща похарчените над 6000 лева от неправомерно получените 28 000 и то заедно с лихвите. Семейството обаче преживява само с инвалидна пенсия. 

Нури и Атче имат три деца, но не могат да разчитат на тях за такава огромна сума. Кошмарът за семейство Хаптулови започва в средата на миналата година, когато социалните допускат техническата грешка при изготвянето на платежни нареждания. 

Вместо инвалидна пенсия от 175 лева, Нури получава „златен джакпот“ от 28 000 лева. Двамата със съпругата му започват да харчат хилядите левове без притеснение, тъй като решили, че това са обезщетения, които очаквали да получат. 

Драмата на Нури и Атче трогва местните жители в село Константин, които ги познават като добри и честни хора. Всички се възмущават и недоумяват как двамата ще връщат парите. За социално слаби хора, които живеят с по-малко от 200 лева на месец тази сума е несметно богатство. 

1 065 души във Варна получават храна от обществени трапезарии

1 065 души във Варна ползват услугата „обществена трапезария”, отчитат от социалната дирекция в общината. Финансирането на...

Последната надежда за Нури и Атче е възможността да обжалват съдебното решение до края на следващата седмица в Окръжния съд във Велико Търново. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново