Вероника била убита заради 25 лева

81595
Вероника била убита заради 25 лева

Събрани са достатъчно доказателства, които уличават Илиян Здравков като извършител на убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново. Това стана ясно на съвместна пресконференция на прокуратурата и полицията в града, на която присъства и главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров.

40-годишният мъж, който е криминално проявен и многократно осъждан, е направил пълни самопризнания пред съдия. Заловеният описал подробно извършеното от него престъпление и последващите си действия до задържането му в Горна Оряховица през нощта на 6 март, информира Дарик радио.

Рецидивист е убиецът на Вероника

Задържаният за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново е Илиян Здравков, на възраст между 40 и 50 г. Наскоро е излязъл ...

Здравков убил 23-годишната Вероника Здравкова, докато чакал влака за Горна Оряховица. Това информира наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов, предаде репортер на Радио „Фокус”.

В трагичната вечер на 28 февруари в 18.50 часа приключила работната смяна на 23-годишното момиче в мебелен магазин, намиращ се в близост до жп гарата във Велико Търново. Вероника отказала на свой колега да я закара до апартамента й, намиращ се на ул. „Христо Ботев”. Тя тръгнала пеша в посока жп гарата. В района била нападната от криминално проявения Илиян Здравков.

Здравков е с постоянен адрес в Полски Тръмбеш, но бил с влязла в сила присъда и се укривал при брат си в село Първомайци. Същия ден той дошъл във Велико Търново, за да си търси работа.

Вечерта отивайки към гарата, за да си хване влака за Горна Оряховица, той срещнал Вероника. Момичето е убито малко след 19.00 часа. Ударено е с тъп предмет осем пъти, в следствие на което умира.

Няколко души се проверяват за съпричастност към убийството на Вероника

Единственото, което мога да кажа е, че към момента се проверяват няколко лица за съпричастност към убийството във Велико Търново. Това ...

Илиян Здравков взел от портмонето й 25 лева и дебитната и карта, след което изхвърлил тялото в реката, за да прикрие следите си. В 19.22 часа той се качил на влака за Горна Оряховица. Пристигнал в 19.37 часа. Според справка на БОРИКА Здравков се опитал да изтегли пари от картата на момичето веднага след слизането си от влака в 19.42 часа, но неуспешно. След това в района на реката около село Първомайци изхвърлил оръжието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com