X
 
 

Белоградчик и Княжевац се готвят за най-големия международен събор на Балканите

2006 0
Белоградчик и Княжевац се готвят за най-големия международен събор на Балканите
Снимка: Община Белоградчик
На ГКПП "Връшка чука" се проведе работна среща на членовете на смесената Съборна комисия от страна на община Белоградчик и община Княжевац, Сърбия .

Ръководителите на делегациите на двете общини, организатори на събитието - Антон Трифонов - зам. кмет на община Белоградчик, и Радоица Вучич - зам. кмет на община Княжевац, подписаха двустранен протокол за провеждането на най-големия международен събор на Балканите. Традиционно той ще се проведе на прохода „Кадъ Боаз“, като домакини ще бъдат селата Салаш и Ново корито. Съгласно договореностите, датите за провеждане на събора са 19, 20 и 21 юли 2019 г. През първия ден границата ще бъде отворена за свободно движение от 13.00 до 23.00 часа българско време. В следващите два дни тя ще е отворена от 10.00 ч. и ще се затваря в 24 ч. българско време на 20 юли и 23 ч. на 21 юли.

Тържественото откриване на Събора ще бъде на 20 юли /събота/ от 13 часа.

На работната среща присъстваха координаторът за трансгранично сътрудничество към община Княжевац, както и представители на гранична полиция, на митническите органи и други институции, имащи пряко отношение с организацията и провеждането на Събора. Обсъдена бе културната програма по време на празненствата, провеждането на изложби и различни съпътстващи инициативи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално