Държавата започва работа по вариант за интермодален терминал във Видин

7212
Държавата започва работа по вариант за интермодален терминал във Видин
Снимка: БГНЕС

Всички предварителни проучвания, които направихме, показват, че Видин е подходящо място за изграждането на интермодален терминал. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на своето посещение в града.

Московски коментира още, че ще бъдат разработени два или три варианта на проекта, като ще се търси възможност интермодалният терминал да функционира самостоятелно или като част от друг по-голям проект в индустриалната зона на града. Освен това се подготвя концесията на "Пристанище терминал Видин-център", която ще се осъществи съвместно с общината.

Видин запустява

Във Видин става все по-голяма рядкост да видиш млади хора. Дори в делничен ден в града се забелязват само пустите улици, затворените за...

Искам да имаме такъв терминал, в който могат да се комбинират превози между железопътния, водния и вътрешния шосеен транспорт. Убеден съм, че това ще бъде крачка към инвестиции в района, каза още министър Ивайло Московски.

В рамките на днешното посещение във Видин, министърът присъства на церемонията за пускане на вода на новия специализиран катер за мониторинг на речното дъно на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Новият катер е един от компонентите на проект „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС“. Плавателният съд е оборудван със специализирана компютърна система и измервателна апаратура за наблюдение и заснемане състоянието на речното дъно в българския участък на река Дунав и ще носи името на проекта (БУЛРИС). Системата ще позволи обстойно изследване на дъното чрез многолъчев ехолот, който дава данни за дълбочината на реката и информация за различни процеси и обекти на речното дъно. Общата стойност на катера и специализираната апаратура е около 2,8 млн. лв.

Снимка: Архив

Проблемът на "Видахим" - смяната на предмета на производство

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пристигна днес във Видин, за да се срещне и разговаря с работниците и ръководството на най...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com