Изводът от трагедията в Горни Лом - никой не уважава закона

47628
Изводът от трагедията в Горни Лом - никой не уважава закона
Снимка: БГНЕС

Аз от записите с безпилотния самолет виждам от два до четири кратера, не знам полковник Петров за какви пет точки на взрив говори. Това заяви Иван Бояджиев, един от големите експерти по тероризъм в България.

Според Бояджиев е абсурд това да е станало заради запалване на тротил – в мините има друго вещество, а то не се възпламенява толкова лесно. Като специалист считам, че трагедията не е станала заради една взривена мина, от която да тръгне верижна реакция, каза експертът.

Заупокойна молитва в памет на загиналите в Горни Лом

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в село Горни Лом ще бъде отслужена панихида за упокоение...

Бояджиев постави някои много важни въпроси – след като в Гърция със закон е забранено да се обезвреждат мини, защо у нас се разрешава? Как са транспортирани от Гърция тези мини – конвой имало ли, откъде са минали? Как може да се установява постфактум кой е бил в предприятието, след като чак след взрива се разбра, че един от работниците на смяна „е кръшнал” заради болест и се обади после?

Създадохме един свят, в който само печалбата е важна. Затова всички носим вина – изградихме заедно този свят, категоричен беше Димитър Манолов от КТ Подкрепа пред Нова телевизия. Няма върховенство на закона – това е големият проблем, добави той в Нова телевизия.

Големият виновник е служба КОС, смята военният репортер Деян Николов. Те ще се крият и снишават до последно, добави той. Николов каза, че вече има предложение към служебния военен министър Велизар Шаламанов да се направи регистър и в него да се води точен отчет във всяко предприятие за утилизация какво се случва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com