Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 100 деца се включиха в спортен празник по проект на Община Видин

21 май 2021, 15:42 часа • 1330 прочитания

​Той се проведе във филиал „Здравец“ на детска градина „Русалка“, която заедно със средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и основно училище „Софроний Врачански“ са партньори по проект „Заедно за по-добър живот“, който се изпълнява в рамките на Оперативна програма „Наука, образование и интелигентен растеж“.

Гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. „За мен е истинска радост, че днес организираме този прекрасен спортен празник, очакван с нетърпение от толкова много деца. И това става възможно благодарение на проекта на Община Видин. Използвам възможността да благодаря на нашите партньори за проявените от тях сериозно отношение, отговорност и за добрата работа дотук, а надявам се – и занапред“ – каза тя. И пожела на децата активно да се включат в игрите и всички организирани занимания днес, на учителите и колегите, които работят по проекта – успех, като подчерта, че Община Видин ще продължи да подкрепя подобни дейности.

​Директорът на ДГ „Русалка“ Красимира Виденова информира, че по проекта са закупени 45 броя спортни екипи за малчуганите от детската градина и нейния филиал, специално изработени за деца от предучилищна възраст футболни, баскетболни и волейболни топки, а също и комплекти за бадмигтон. Освен спортния празник, са предвидени още полезни дейности, които ще допринесат за здравословното и хармонично развитие на децата. Предстоят провеждане на 5-дневен лагер за 40 възпитаници на ДГ „Русалка“, две еднодневни екскурзии в Белоградчик и Берковица, концерт на децата от клуб „Етно“, организиране на етнографска изложба от клуб „Традиции“ и тържествен спектакъл в края на проекта.

​Участниците в празника, разпределени в няколко групи, с ентусиазъм и много настроение се включиха в спортните състезания и игри.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес