Огнян Ценков към видинчани: Нека вярваме в бъдещия просперитет на града ни

1679
Огнян Ценков към видинчани: Нека вярваме в бъдещия просперитет на града ни
Снимка: Община Видин

По традиция Община Видин организира тържество в Новогодишната нощ на централния площад. В концертната програма взеха участие популярната народна певица Поли Паскова, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав” и Градският духов оркестър.

Сред десетките хора, дошли да празнуват на открито, бе и кметът на Общината Огнян Ценков. Минути преди полунощ той поднесе приветствие и отправи своите послания. „Щастлив съм и ви благодаря от името на цялото общинско ръководство, че избрахте да посрещнем заедно Новата 2019-та година тук, на площад „Бдинци“. Вие сте тези, които създават празничната атмосфера. С вашата добронамереност, с вашето уважение към традициите и с любовта си към нашия царствен Видин, с желанието да бъдем сплотени и да вървим напред. Изпращаме една успешна година, изпълнена с много предизвикателства, но и с възможности за промяна. Община Видин вече е финансово стабилна, активно работи и усвоява средства по европейски и национални програми; модернизираме образователната инфраструктура; Видин е университетски град, имаме над 430 студенти – една дългогодишна мечта, която е сбъдната за всички нас, видинчани; подобряваме жизнената среда; създаваме добри условия за реализиране на инвестиционни намерения. И аз съм сигурен, че в най-скоро време ще видим един възроден град и една просперираща община” – каза Ценков. Кметът благодари на жителите за доверието през 2018 година и през всичките три години от мандата, както и за подкрепата от страна на държавната власт, на Общинския съвет, на гражданското общество. Той се обърна и към участниците в концертната програма и ги поздрави за това, че превръщат в незабравимо преживяване Новогодишната нощ. Заедно с хората, Огнян Ценков отброи оставащите секунди до настъпването на Новата 2019-та година. И пожела: „Нека бъде добра и щедра за всички, нека носи сполука, благоденствие и надежда във всеки дом!”.

Празникът продължи със заря и Дунавско хоро, на което се хвана и видинският кмет. За всички присъстващи Общината бе осигурила парче новогодишна баница и чаша червено вино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com