Сменят шефа на областната болница в Монтана?

12401
Сменят шефа на областната болница в Монтана?
Снимка: Thinkstock

Промени в ръководството на болницата в Монтана ще обсъжда общото събрание на акционерите, насрочено за 5 юни.

От Съвета на директорите трябва да бъдат извадени изпълнителният директор д-р Цветан Тодоров и заместник-председателят д-р Емил Константинов. Местата им ще заемат съответно старши хирургът д-р Тони Тодоров за шеф и за зам.-шеф на борда - д-р Валя Цветкова от Лом. Това гласи проекта за решение на здравното министерство, пише „Монт прес”.

Мъж загина при трудова злополука в Монтана

29-годишен работник загина в изкоп по време на работа по водопроводната мрежа в Монтана. Инцидентът е станал днес преди обяд. Според о...

“Промяна в състава на Съвета на директорите на МБАЛ Монтана е съществувала като проекторешение в дневния ред и на всяко от предишните общо шест редовни общи събрания на акционерите, в които съм участвал, откакто заемам поста на изпълнителен директор. Сега след като поканата за свикване на общото събрание заедно с дневния ред е публикувана отдавна в търговския регистър, а материалите по другите точки са на разположение на всички акционери в лицето на единайсетте общини от областта, пристига от министерството предложение за смяна, както се казва в “12 без пет”. Очевидно смяната действително се готви. Питам защо и кому е необходима тя в една наистина добре работеща финансово стабилна болница, която е сред първите пет в страната”, коментира шефът на лечебното заведение.

Той подчерта, че МБАЛ е оазис на добро здравеопазване, а заплатите на работещите в лечебното заведение са над средните за бранша в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com