Започна кампания за пролетно почистване на Видин

1800
Започна кампания за пролетно почистване на Видин
Снимка: община Видин

Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става от местното звено "Чистота" с помощта на граждани. Ще бъдат почистени шест района, като организаторите ще осигурят допълнителна транспортна техника и работници.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков отправи апел към жителите - да се включат в инициативата за подобряване качеството на жизнената среда:

"Има публикуван график. Ще бъдат премахнати и всички нерегламентирани сметища. Това е дейност, която ние осъществяваме често, но те се образуват наново. Община Видин няма право на такива сметища, те са закрити през 2016 година. Обръщам се с призив към всички видинчани, включете се в почистването. Определени са местата, а звеното ще извозва събраните от гражданите отпадъци. Почистването и поддържането на чистота е ангажимент и отговорност на всеки от нас. Апелирам да пазим чисто. Зелените площи и детските площадки трябва да бъдат чисти, затова сме граждани."

Почистването на града трябва трябва да бъде дело на всички, заяви Красимир Попов, управител на общинското звено "Чистота":

"Настана време да изчистим още веднъж града. Ще струпваме хора и техника, за да почистим всичко онова, което всяко семейство е отделило от дома си. Образуваните натрупвания ще бъдат извозени от нас. Разбира се, призовавам видинските граждани за активно участие, за голяма активност. Децата също трябва да дават пример, както и да взимат такъв. Тенденцията напоследък е за малък интерес. Хората трябва да разберат, че 60 метачки не могат да почистят града. За да е чист един град трябват общи усилия. Имаме 2 фадроми, 4 бордови самосвала. Те ще работят на едно място, за да сме бързи и акуратни. Започнахме от 1-ви март да мием града, всички улица са измити, а когато почистим - ще измием и главните улици на района."

Ето и графикът, по който ще се работи:

На 1 и 2 април 2019 г. се почиства 2-ри район. Той обхваща: жк „Бонония”, МБАЛ „Света Петка”, Регионална здравна инспекция и граничи с ул. „Цар Симеон Велики”, част от бул. „Панония” и кв. „Акджамия”.

На 3, 4 и 5 април 2019 г. се почиства 5-ти район: жк „Гео Милев”, жк „Вида”, жк „Крум Бъчваров”, жк „Панония” и граничи с ул. „Широка”, бул. „Панония” и ул. „Цар Симеон Велики”.

На 6 и 7 април 2019 г. се почиства 6-ти район – кв. „Нов път”.

На 8, 9 и 10 април 2019 г. се почиства 3-ти район-това са  жилищните комплекси  „Христо Ботев”,  „Строител”,  „Плиска”,  „Александър Стамболийски”, „Петко Каравелов”,  „Васил Левски”, района на Диагностично-консултативен център и ул. „Екзарх Йосиф І”, бул. „Панония” до ул. „Широка” и ул. „Цар Симеон Велики”.

На 11, 12 и 13 април 2019 г. се почиства 4-ти район, той обхваща: жк „Съединение”,  „Химик”,  „Баба Тонка” и граничи с ул. „Дунавска”, бул. „Панония”, ул. „Екзарх Йосиф” и кв. „Селището”.

На 15, 16  и 17 април 2019 г. се почиства 1-ви район

На посочените дати  звено „Чистота” ще осигури допълнително работници и транспортна техника. Задължение на  гражданите е да поставят събраните от тях отпадъци в близост до съдовете за смет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 5 МИР - Видин

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com