Аз отивам на балотаж

4018
Аз отивам на балотаж
Снимка: БГНЕС

До края на предизборната кампания остават има-няма няколко дни и политическите атаки на кандидатпрезидентите вече ескалират до всевъзможни глупости, с които се търси подкрепата на иначе до голяма степен апатичното ни общество. То е гледало вече тези заигравки, слушало е популизъм, дъвкало е национални приоритети с алангле кебапчета и всичко му е омръзнало. Пък и търговията с гласове вече не е същата - не плащат толкова добре, както преди.

В резултат на което мераклиите за "Дондуков" 2 обикалят из територията България, качени я на колело, я с НСО, я на стара, но брандирана каравана, с лодка, с овце, в народни носии, помъкнали скари, певачки, шатри, палатки и инициативни комитети.

Мълчи и ще си спасиш душата*

Докато си говорим за избори, слушаме речи за светлото бъдеще по партийни концерти и се убиваме по пътищата, нищо не ни пречи да си каже...

Социалните мрежи преливат от спонсорирани страници сякаш има някакво значение колко платени лайка ще получат, докато се разпръскват изтъркани послания. Срещите по градове, села, паланки и хладни механи събират твърдия електорат, който надува балони и си пали после печките с предизборен кибрит - да го сгрява фигурата на държавника.

Тези вече изтъркани репетиции за вота на 6 ноември обаче въобще не достигат до повечето хора, които са ангажирани с всекидневните си задачи и нямат време да слушат клишета и баналности.

По-дразнещото от този вапцан пейзаж обаче е, че всеки кандидат за президентския стол не пропуска възможност да заяви поне по три пъти на ден, че със сигурност отива на балотаж.

Сега - много е хубаво да имаш самочувствие особено щом си се запретнал да ставаш параден фикус на държавата, но очевидно вече и на всеки малък калпазан стана ясно кои наистина имат някакви шансове да се изправят един срещу друг за гербовата зала.

В очакване на чудото

Много българи се надяват техният избраник да дойде на власт, за да „ги оправи“: да им даде работа, да закрие бежанските це...

И не само че двамата основни претенденти са издигнати от двете най-големи партии с твърд електорат у нас, но и заради безбройните проучвания на общественото мнение, които ясно чертаят изхода  от президентската надпревара. Няма какво да се лъжем, изненади почти не са възможни освен някакво утопично масово излизане на целокупния български народ до урните. Ами! Ще ви се!

Така че хайде вече стига с това "Аз отивам на балотаж", защото вдигате прахоляк, който после се полепва само по вашите морни и запотени от дърдорене лица. Вероятно на мнозина хич не им е приятно, че нещата са ясни, но нали знаете онази приказка, че не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете! Кажете едно "Купуването и продаването на гласове е престъпление", пък вървете на концерт и Вие! До балотаж ясно, че няма да стигнете!

Автор: Румен Скрински 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как Грузия върви по пътя на Украйна

Нотариуса и триумфът на злото над доброто

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com