Цветльо и Светльо на съд!

55927
Цветльо и Светльо на съд!
Снимка: БГНЕС

Всичко на този свят рано или късно се връща. Ето сега главните обвинители на бившия Цветанов и на "предишните" като цяло - министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев (Цветльо) и главният му секретар Светлозар Лазаров (Светльо) - си получиха заслуженото. Както се казва, който гроб копае другиму, сам пада в него! Само че друг падна в гроба, Бог да го прости човека - един невинен техен служител! А други трима невинни техни служители са осакатени! За цял живот! Всичко, което месеци - почти година - се говори по адрес на двамата - че са тандем некадърници, заели тези важни полицейски длъжности по политически причини и за да изпълнят политическа поръчка - да отмъстят на "предишните" - се потвърди в Лясковец! По най-категоричния начин!

Тези двамцата, министър и главен секретар, обаче, нито за миг не видяха собствената си вина и най-нагло и безочливо отхвърлиха обвиненията срещу тях и се опитаха да я прехвърлят пак на "предишните"! И продължават да лъжат и преиначават фактите - само и само да излезнат сухи от кървавата каша, която лично забъркаха!

Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява

Ако синът ми влезе в затвора, ще се обеся - аз 53 години все съм била с него. Това заяви в специално интервю за Нова телевизия майката...

Първо дружно излъгаха, че през 2010 година бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, проявявайки малодушие и бягайки от отговорност, отменил планира акция за обезвреждане на потенциалния убиец Петко Петков и затова сега на тях двамата се наложило да вадят горещия картоф направо от огъня! Гнусна партийна и предизборна лъжа, която бе опровергана - просто Калин Георгиев е проявил повече мъдрост и вслушвайки се в съвета на психолозите - което е решаващото! - не е рискувал живота на хората си!

После, пак дружно, двамата - министърът и неговият оръженосец - излъгаха, че в цялата тупурдия включване на психолог, както изисква полицейският правилник в такива случаи, не било възможно. Разбира се, че е било възможно, но не в 5,30 сутринта!

Двамата стратези, обаче, са държали акцията непременно да се случи по тъмно, призори? Когато - доказано е от науката психиатрия - лудият е най-луд! Ако въобще се докаже, че Петков е луд, защото и досега никой не е извадил документ за това, а се знае точно обратното - че никога досега не е бил освидетелстван, което пък препраща към мисълта, че освен двамата висши полицаи, вина за смъртта на една барета и за осакатяването на други три имат и други служби! Най-вече медицински!

Трето, едва на третия ден след пролятата по вина на министъра и главния секретар кръв се сетиха, че в драмата пряк участник е и майката на убиеца - Стефанка.

Имало е време и оценка операцията в Лясковец да се проведе без шум и екшън

Време е имало, оценка, как да се подходи, е имало и това е трябвало да се направи в този период без шум и екшън. Убеден съм, че е имало...

Дотогава големите стратези и тактици въобще не се интересуваха от нея, въпреки че именно тя е прекият свидетел - не дай, Боже! - и участник! Да не говорим, че именно чрез нея - по-точно през нея - службите са могли да проникнат в жилището и с малко хитрост и ум да решат случая без капка кръв! Това е още един въпрос на който министърът и главният секретар ще трябва да отговорят! Без да усукват, инсинуират и препращат към "предишните"!

Провалът на Йовчев и оръженосеца му Лазаров е безапелационен и не подлежи на уговорки! Твърдят го и техните колеги бивши министри, секретари и главни секретари на МВР. А като се знае как пословично всички в гилдията - и бивши, и настоящи - се защитават и прикриват, това е показателно! Случаят е толкова фрапиращ, некадърността е толкова очебийна и крещяща, че дори и колегите им не си позволяват да замазват и размиват вината им!

Това главно секретарче, този нафукан Светльо Лазаров, който привлече вниманието с налудничавата си прическа и с диалекта си на бесарабски българин, без да е такъв, с надменността, бруталността и високомерието си, изпрати цял взвод барети на смърт! Един загина, а на трима им се наложи да летят, ранени, с военен самолет за операционната маса! Първо оставка, а после Цацаров въобще да не се помайва и бързо-бърза да го привика с досъдебна заповед!

Колкото до ментора му Цветльо Йовчев, той поначало си е клиент на прокуратурата! Потенциален! Нека не се заблуждава, че подобно на Цветанов, и той, когато напусне кабинета на "6 септември", ще търси добри адвокати. Ето само две от основанията: така както е подведен "бившият" Цветанов за "неупражнен контрол" при обвиненията за подслушванията, така и настоящия Йовчев не е "упражнил контрол" върху подчинения си Лазаров! От което са произтекли смъртен случай и трима ранени! Това едно! Второто основание са десетмесечните протести, които в малко по-нагорещените ситуации също бяха окървавени - без смъртен случай, слава Богу - по заповед на Йовчев! Да не говорим за десетмесечната блокада на София и трите ката полицаи, строени да пазят депутатите, и най-важното - парите, похарчени "за лудо" от Йовчев - за командированите в столицата униформени от цялата страна! Да го съдят лично да ги плати! Ако искат, могат и депутатите да поемат част от сметката. Щом парите са похарчени за тях!

Петко Савов Петков остава за постоянно в ареста

Състав на Великотърновски окръжен съд остави за постоянно в ареста 53-годишния Петко Савов Петков, съобщи Дарик. В петък мъжът уби спе...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com