Какво да правиш по време на чума?

15817
Какво да правиш по време на чума?
Снимка: iStock/Guliver

1. Вярвай, че няма чума

Започни с това. Просто е: Щом са казали, че има чума, значи няма. Това са институции, тяхната работа е да те лъжат. Твоята - да си нащрек и да не им вярваш никога. 

2. Идентифицирай баба Дора с всички спомени от детството 

Баба Дора е нещо като твоята собствена баба - същата, само че баба Дора. Да бъдат ликвидирани нейните козички означава да се посегне не само на някакъв там индивидуален случай в Странджа, а на всички блажени козички от детството ти, с които с играл, пасал, галил и накрая все пак изяждал като ги колнат. Това с баба Дора е не изолиран случай на болно от чума стадо, а лично посегателството към колективния спомен на детството - не го давай. 

3. Помисли дали президентката на Хърватска би допуснала това

Президентката на Хърватска никога не би допуснала да има чума. Тя би говорила лично с козите - измежду седемте й чужди езика, единият е кози - и би ги убедила да не са повече болни от чума, въобще да не правят повече така. После победоносно би излязла пред камерите с тениска на Модрич, за да обяви, че проблемът е разрешен, докато прекара три часа под дъжда с усмивка на лицето, за да може всеки път, когато разтвориш чадър да се чувстваш малко недостойно.

4. Замисли се - това е работа на бежанци

Сайтът tsialataistina.com вече е публикувал един текст, който ти прочете на един дъх и моментално шерна, защото тази работа вече страшно много започна да намирисва! Стадата се избиват с чума, за да може хората да бъдат прогонени от там и на тяхно място да бъдат настанени хиляди бежанци! Това на нищо не прилича ве! Тези бежанци от край време мечтаят да се заселят в плодородните земи на Странджа, които ги привличат много повече от социалните помощи на Германия, а те самите са чумави и заразяват директно стадата с дишане уста в уста, сирийци ли са, афганистанци ли са, не ги знам кви са. 

5. Европейският съюз прекалява вече 

Европейците ни натискат да си избиваме животните, защото са гейове, те искаха да ни забранят ракията, сега искат да ни унищожат и цялото селско стопанство. Ако го нямаше тоя ЕС, козите щяха да си пасат чумави и на никой нямаше да му направи впечатление.

6. Казвай "горките животни" 

Каквото и да става, не бива да се отклоняваш и за момент от първата си емоционална реакция, която трябва да следваш дори да започне епидемия. Животните не трябва да бъдат евтанизирани, защото са много хубави и горки. Казвай "горките животни" и намирай и други хора, които казват "горките животни" - казвайте го заедно, редувайте се, може и като канон. Само така ще се справим с чумата и въобще с всички неприятности.  

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com