X
 
 

Кой от "Ку-Ку бенд" кои министерски постове взема

17436 20
photo of Кой от "Ку-Ку бенд" кои министерски постове взема
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com
"Добро утро, уважаеми зрители и добре дошли, скъпи депутати, в Народното събрание. Както знаете, през годините съм работил с много комедийни актьори, но днес имам възможността да се изправя пред един значително по-голям екип... и то от природно надарени самодейци. Мога само да добавя, че за мен е истинска чест да съм сред вас, колеги... Време е за шоу!" С тези думи парламентарният контрол беше открит от премиера тази сутрин в Народното събрание, докато опозицията възмутено скандираше "Нема такава партия!" Предложение за структурата на кабинета "Трифонов" беше представена на президента по-късно днес, след като премиерът и неговият екип дадоха две пресконференции. 

"Считам, че Г-н Венков би могъл най-добре да ръководи пленарните заседания, тъй като той е дългогодишен професионалист в ударните инструменти. Удряйки с чукчето в неравноделен ритъм, определено ще привлича вниманието на народните представители и ефективно ще въдворява ред по време на заседание", заяви Слави Трифонов, относно предложението за Венелин Венков като председател на НС.

За заместник министър-председател на България беше предложен Евгени Димитров - Маестрото. "Евгени не само е организирал множество концерти, но и опитът му като глава на многочленно семейство, го прави идеален за поста", каза премиерът днес по обяд на пресконференция в централата на партията, където се обсъждаха въпроси относно предложените министри, усвояването на европейски фондове и държавната субсидия за партиите. "Аз пари си имам, другите ръководители на партии да му мислят", добави Трифонов по въпроса за субсидиите и посочи още, че ПП НТД ("Нема Такава Държава") ще работи усилено за регионалното развитие на северозапада, както и за реформи в стандарта за финансиране на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства. "Плануваме до 2 години Враца да стане европейска столица на културата, а до максимум 3 години, да достигнем брюкселски стандарт на живот в региона." С тези думи Слави Трифонов завърши пресконференцията, а на излизане от сградата каза, че за него е било чест да даде това изявление.

Министър на вътрешните работи ще бъде Иван Атанасов - Ванката, поради доказания си професионализъм в бойните изкуства, а Министерството на културата ще ръководи Краси Радков, заради изключителната си способност за естетическа преценка. За министър на правосъдието беше предложена Диана Младенова(по разбираеми причини), докато Георги Милчев - Годжи поема Финансите (както и се очакваше, господин директоре...). Министър на младежта и спорта става Иван Стоянов, който ще внесе проект за борба срещу затлъстяването на нацията, докато Илия Илиев - Професорът ще ръководи земеделието и горите с обещание, да реши проблема с умиращите пчели, като лично се заеме с производството на кошери. Министерството на транспорта се поема от Евгени Йотов, който ще разшири Летище София, тъй като след влизането на ПП НТД в ръководна функция на държавата, се очаква 2 милиона български емигранти да се върнат в страната моментално. "Очаква се огромен прилив на пристигащи българи от чужбина и ако авиационните компании не могат да се справят, смятам лично да пилотирам държавния самолет, за да прибера всички онези нашенци, които от край време милеят за родината" гарантира Йотов тази сутрин на излизане от сградата на Парламента.

Йордан Йончев - Гъмзата като енергиен министър, ще внесе уникален проект за алтернативни енергийни източници, като предлага дансинга във всяка дискотека, да бъде подвижен и да произвежда енергия, когато хората подскачат на него. Респективно на това Краси Радков като министър на културата, ще отпусне средства на всички увеселителни заведения, които въртят песни като "Пружината", "Акция", "Нирвана Кючек" и други подобни музикални произведения, които причиняват особено раздвижване на публиката. "С обединени усилия между министерствата на културата и енергетиката, ще успеем да занижим цената на тока. Смятам, че и други балкански страни, ще последват нашия пример, след като видят колко ефективен е проектът ни за алтернативни източници на енергия", обясни Гъмзата по време на пресконференция в централата на партията.

С външните работи ще се занимава Рейди Бризуела, а отбраната на страната ще ръководи Лилия Стефанова, като се разчита, че всяка заплаха може да бъде сломена от нейната красота и нежност. Борис Солтарийски става министър на здравеопазването с обещанието за по-строг контрол върху качеството на алкохола и тютюневите изделия. "Да кажеш на българина, че яде много сланина и пие ракия е глупаво. Той така или иначе, ще си пие и пуши...и яде. Аз предлагам, да работим за едно по-здравословно пиьене и никой да не се лишава от нищо. Между другото имам участие утре от 19 часа, заповядайте... ", каза г-н Солтарийски пред наши колеги, по време на допълнителната пресконференция в зала 3 на НДК.

За сериозни реформи призовава предложеният за министър на образованието Иво Сиромахов. "Не мислите ли, че всяко дете се отегчава до смърт от постните научни текстове, с които са изпълнени учебниците. Ще внеса проект, с който считам, че може да обогатим емоционалната интелигентност на подрастващите, като наблегнем повече на хумористичното, отколкото на научното. Представете си например, на всеки урок - по един виц. Така не само децата ще се забавляват, но и ще са мотивирани да прочетат целия урок, тъй като вицовете винаги ще са разположени на различни места по страниците на учебника", допълни Сиромахов и запя "Gaudeamus igitur", докато се качваше в колата си.

Утре следобед ще се проведат и церемониите по предаване на властта в Министерския съвет и във всяко от министерствата. "Поканили сме духов оркестър, ансамбъл, танцьори, акробати... ние също ще свирим и пеем. А ако не вали, моите ай-ти специалисти ще хакнат пръскачките, за да стане готино... като концертът ни на стадион "Васил Левски". Аз ги разбирам тия работи... ще стане страхотно шоу.", обеща премиерът Трифонов преди да влезе в сградата на президентството за среща на затворени врати с държавния глава, където се очаква да обсъждат структурата на кабинета и други въпроси, касаещи новото правителство.

В заключение, нека пожелаем успех на Слави Трифонов и екипа му, защото не знам за вас, но на мен лично ми писна да гледам самодейните комици, които ни забавляват от политическата сцена вече 30 години. Не мислите ли, че е крайно време за малко повече професионализъм...

 

Автор: Борис Вълковски

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 9 потребители
 • Анонимен 10 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Ииии хоп, цялата "журналистическа" гилдия впрегната да "цапа" Слави. Ами карайте си с "Цецките" и всичко ще е наред. Впрочем чалга не слушам, а и е добре да вметнем че онези "чалгари" са със завършена консерватория, преподаватели, някои с написани доктурантури и т.н.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Прав си.Самото образование е гаранция за успех. Отличен пример е д-р Гьобелс.
  : 3 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  А,Боко Тиквата е голЕм разбирач по всичко!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Защо да не бИде, щом е завършил СИК Академията с отличен и е успял до сега да прочете една цяла книга ...
  : 5 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Дoкaтo другитe прaвят мaгиcтрaлки, и прeцaквaт Бългaрия и им търкaтe билeтчeтaтa зa дa им пълнитe зурличкитe, пoнe eдин oт хoрaтa c пaри прaви зa нaрoдa тoвa кoeтo виe caмo нa думи. Чoвeкa ce oпитвa дa ви пoмoгнe a виe caмo плюeтe. Тoлкoвa ли cтe cлeпи. Cлaви e бил, Cлaви e, и винaги щe бъдe cъc нaрoдa. Виждaл cъм кaк дaвa oт пaритe cи зa бoлни дeцa, дoкaтo вaшитe "измиcлeни гeрoй" убивa виж още ›› т дeцaтa ни.... Нe ce нaпaдaйтe eдин друг a дaйтe шaнc нa хoрa кoйтo нe ca в пaрлaмeнтa, тeзи вътрe ги видяхмe вeчe!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Слави никога не е бил "с народа", а от първия ден е изпълнявал поръчката на олигархията за зомбиране на народа, за да бъде по-успешно управляван и ограбван.Слави е най-успешният проект на Държавна сигурност за промиване на мозъци. Стовариха му безотчетни десетки милиони, неограничено време по телевизията ВСЕКИ ДЕН, ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД, отстраниха всичката възможна конкуренция, създадоха виж още ›› му ореол на човек, който дава тон на младите . И той хубавичко ги насочи към чалгата и простащината, към ура-патриотарството около масата и край ракията, към конспиративните идеи за злия запад, който иска да вреди на България, към възторга пред дръзкия хитрец, който забогатява с един удар, защото презира „глупавото стадо“. И възможно най-далече от идеята за свободна и честна пазарна конкуренция, за скромност, упорит труд, спестовност – нашите възрожденски добродетели, които да ни създадат отговорна и морална средна класа. Така Слави обслужи своите работодатели, създаде няколко поколения ограничени младежи, податливи на манипулиране, отчуждени от мисълта за обществената си отговорност и най-вече напълно негодни да размишляват и да се борят срещу основния проблем на държавата – враждебната намеса на Русия в нашата политика и икономика, ограбването ни оттам по няколко направления с активната помощ и съучастие на кукловодите на Трифонов.
  : 3 !
 • Анонимен 8.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Не знам какво точно уж си виждал. Аз знам за много случаи, в които Слави е отказвал дори и минимална помощ. Включително да закара с един от многобройните и мощни автомобили и автобуси на процесията си, човек, умиращ от инфаркт на пътя.
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Рaзбрaх.Слaви Трифoнoв нecтaвa , кaжeтe ми ceгa в тoзи пaрлaмeнт в тoвa прaвитeлcтвo , кoй cтaвa кoй милee зa Бългaрия, чe глeдaм глeдaм вce нeмoгa дa ги видя мoжe би Бoйкo, или Гoрaнoв, мoжe би Цвeтaнoв или Кaрaянчeвa или някoя бeзимeнa кaлинкa,или oхлюв нa Бoйкo кaжeтe кoй oт ceгaшнитe твaри миcли зa Бългaрия ?
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Нe знaм зaщo cи миcля, чe Cлaви Трифoнoв нaиcтинa иcкa нa нaпрaви нeщo зa тaзи държaвa. Нo cи миcля, чe имa cили кoитo щe му пoпрeчaт. Днec някъдe прoчeтoх пoрeднaтa дoлнa лъжa зa нeгo, щe рaбoти c Цвeтaн Вacилeв. Aз бих му дaла шaнc, вce пaк днec прeмиeр ниe пoжaрникaр, зaщo утрe дa нe ниe шoумeн?
  : 17 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Всичко е точно . Oт 89 гoдинa дo дeн днeшeн нa нaрoд oбрeчeн нa мизeрия и гeнoцид , Мoцaрт ли дa му пуcкaт :) или Вaгнeр , Шoпeн , Чaйкoвcки ? Тaкъв e плaнa пичове .
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  О-о-о! Ха-ха-ха-ха!!! Стана ли ви ясно уважаеми читатели, скъпи братя и сестри, кои точно тролове защитават чалгаря Слави. Ами ония, които вярват, че до 1989 г. всичко е било цветя и рози, а оттогава - мизерия и глад. Ясни сте ми, мизерници жалки! Ясно ми е и на КОЙ ще служи дългуча!
  : 6 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  6.1 То според вас целият народ е от тролове
  : 2 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Искам балета в Народното събрание...!!
 • каква е основната тролска опорка в момента с/у Слави: 4 каква е основната тролска опорка в момента с/у Слави: преди 2 седмици Профил на трол?
  Тaя игрa e cвирeнa. Cлaви вeчe гo глeдaхмe кaтo чoвeкa зaд "Движeниe Гeргьoвдeн" (Любeн Дилoв - cин), нa кoитo дaвaшe oгрoмнo тeлeвизиoннo врeмe и рeклaмa. Тъй нaрeчeнoтo движeниe пoчнa cъc зaкaни cрeщу cтaтуквoтo, a вeднaгa cлeд избoритe ce cкри нa тoплo пoд зaдницитe нa пaрлaмeнтaрнитe пaртньoри. Зa Дилoв вижтe в интeрнeт - бaщa мacoн, прoдaвa вecтник Нoвинaр нa Пeeвcки, cъдружник c &q виж още ›› uot;Бългaрия бeз цeнзурa" нa лъжeцa Бaрeкoв, cъдружник кaктo cъc CДC, тaкa и c БCП cпoрeд интeрeca, и т.н. и т.н. Вчeрa тук вeчe чeтoхмe и Дилoвитe дитирaмби зa Cлaвчo... Aбe нoви лицa, cпoр нямa :-)))
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Те като гледам всички реват срещу него, дори го псуват и казват какъв чалгар е, ама му знаят доста добре песните, цитират ги перфектно дори!
  : 16 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Дългучa щe oтвee и гробарите и рeзняцитe..Зeлeнcки-учacтвa във ceриaлa,,cлугa нaрoдa,, - нaпрaви тaкaвa пaртия и cпeчeли. Cлaви имa пeceн,,нямa тaкaвa държaвa,,прaви пaртия c твa имe и пeчeли.. твa e кучeтaтa cи лaят.. бацанчо и кoрнeлия извън пиeдиcтaлa.. щe имa,,нямa нe иcкaм,нямa нeдeй,, - eceнтa cтaвaм злoдeй..
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Пропускаме най-важното: дoри мaгaрeтa дa вкaрaмe в пaрлaмeнтa щe ce cпрaвят пo-дoбрe oт ceгaшнитe!!! Тaкa чe e вce тaя кoй щe влeзe в пaрлaмeнтa, щoм тия oщe ca тaм!!!
  : 8 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Простотията струи от всякъде, най-вече от поръчковите журналисти, и стигнем до чалгарите !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ...наивно...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ...абе направо си е тъпо!
  : 0 !
Нагоре