Кой от "Ку-Ку бенд" кои министерски постове взема

51252
Кой от "Ку-Ку бенд" кои министерски постове взема
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

"Добро утро, уважаеми зрители и добре дошли, скъпи депутати, в Народното събрание. Както знаете, през годините съм работил с много комедийни актьори, но днес имам възможността да се изправя пред един значително по-голям екип... и то от природно надарени самодейци. Мога само да добавя, че за мен е истинска чест да съм сред вас, колеги... Време е за шоу!" С тези думи парламентарният контрол беше открит от премиера тази сутрин в Народното събрание, докато опозицията възмутено скандираше "Нема такава партия!" Предложение за структурата на кабинета "Трифонов" беше представена на президента по-късно днес, след като премиерът и неговият екип дадоха две пресконференции. 

"Считам, че Г-н Венков би могъл най-добре да ръководи пленарните заседания, тъй като той е дългогодишен професионалист в ударните инструменти. Удряйки с чукчето в неравноделен ритъм, определено ще привлича вниманието на народните представители и ефективно ще въдворява ред по време на заседание", заяви Слави Трифонов, относно предложението за Венелин Венков като председател на НС.

За заместник министър-председател на България беше предложен Евгени Димитров - Маестрото. "Евгени не само е организирал множество концерти, но и опитът му като глава на многочленно семейство, го прави идеален за поста", каза премиерът днес по обяд на пресконференция в централата на партията, където се обсъждаха въпроси относно предложените министри, усвояването на европейски фондове и държавната субсидия за партиите. "Аз пари си имам, другите ръководители на партии да му мислят", добави Трифонов по въпроса за субсидиите и посочи още, че ПП НТД ("Нема Такава Държава") ще работи усилено за регионалното развитие на северозапада, както и за реформи в стандарта за финансиране на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства. "Плануваме до 2 години Враца да стане европейска столица на културата, а до максимум 3 години, да достигнем брюкселски стандарт на живот в региона." С тези думи Слави Трифонов завърши пресконференцията, а на излизане от сградата каза, че за него е било чест да даде това изявление.

Министър на вътрешните работи ще бъде Иван Атанасов - Ванката, поради доказания си професионализъм в бойните изкуства, а Министерството на културата ще ръководи Краси Радков, заради изключителната си способност за естетическа преценка. За министър на правосъдието беше предложена Диана Младенова(по разбираеми причини), докато Георги Милчев - Годжи поема Финансите (както и се очакваше, господин директоре...). Министър на младежта и спорта става Иван Стоянов, който ще внесе проект за борба срещу затлъстяването на нацията, докато Илия Илиев - Професорът ще ръководи земеделието и горите с обещание, да реши проблема с умиращите пчели, като лично се заеме с производството на кошери. Министерството на транспорта се поема от Евгени Йотов, който ще разшири Летище София, тъй като след влизането на ПП НТД в ръководна функция на държавата, се очаква 2 милиона български емигранти да се върнат в страната моментално. "Очаква се огромен прилив на пристигащи българи от чужбина и ако авиационните компании не могат да се справят, смятам лично да пилотирам държавния самолет, за да прибера всички онези нашенци, които от край време милеят за родината" гарантира Йотов тази сутрин на излизане от сградата на Парламента.

Йордан Йончев - Гъмзата като енергиен министър, ще внесе уникален проект за алтернативни енергийни източници, като предлага дансинга във всяка дискотека, да бъде подвижен и да произвежда енергия, когато хората подскачат на него. Респективно на това Краси Радков като министър на културата, ще отпусне средства на всички увеселителни заведения, които въртят песни като "Пружината", "Акция", "Нирвана Кючек" и други подобни музикални произведения, които причиняват особено раздвижване на публиката. "С обединени усилия между министерствата на културата и енергетиката, ще успеем да занижим цената на тока. Смятам, че и други балкански страни, ще последват нашия пример, след като видят колко ефективен е проектът ни за алтернативни източници на енергия", обясни Гъмзата по време на пресконференция в централата на партията.

С външните работи ще се занимава Рейди Бризуела, а отбраната на страната ще ръководи Лилия Стефанова, като се разчита, че всяка заплаха може да бъде сломена от нейната красота и нежност. Борис Солтарийски става министър на здравеопазването с обещанието за по-строг контрол върху качеството на алкохола и тютюневите изделия. "Да кажеш на българина, че яде много сланина и пие ракия е глупаво. Той така или иначе, ще си пие и пуши...и яде. Аз предлагам, да работим за едно по-здравословно пиьене и никой да не се лишава от нищо. Между другото имам участие утре от 19 часа, заповядайте... ", каза г-н Солтарийски пред наши колеги, по време на допълнителната пресконференция в зала 3 на НДК.

За сериозни реформи призовава предложеният за министър на образованието Иво Сиромахов. "Не мислите ли, че всяко дете се отегчава до смърт от постните научни текстове, с които са изпълнени учебниците. Ще внеса проект, с който считам, че може да обогатим емоционалната интелигентност на подрастващите, като наблегнем повече на хумористичното, отколкото на научното. Представете си например, на всеки урок - по един виц. Така не само децата ще се забавляват, но и ще са мотивирани да прочетат целия урок, тъй като вицовете винаги ще са разположени на различни места по страниците на учебника", допълни Сиромахов и запя "Gaudeamus igitur", докато се качваше в колата си.

Утре следобед ще се проведат и церемониите по предаване на властта в Министерския съвет и във всяко от министерствата. "Поканили сме духов оркестър, ансамбъл, танцьори, акробати... ние също ще свирим и пеем. А ако не вали, моите ай-ти специалисти ще хакнат пръскачките, за да стане готино... като концертът ни на стадион "Васил Левски". Аз ги разбирам тия работи... ще стане страхотно шоу.", обеща премиерът Трифонов преди да влезе в сградата на президентството за среща на затворени врати с държавния глава, където се очаква да обсъждат структурата на кабинета и други въпроси, касаещи новото правителство.

В заключение, нека пожелаем успех на Слави Трифонов и екипа му, защото не знам за вас, но на мен лично ми писна да гледам самодейните комици, които ни забавляват от политическата сцена вече 30 години. Не мислите ли, че е крайно време за малко повече професионализъм...

 

Автор: Борис Вълковски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com