Корнелия Нинова, която "малко" послъгва!

4580
Корнелия Нинова, която "малко" послъгва!
Снимка: БГНЕС

Явно лъжите стават втора природа на БСП. По-предната седмица средите около Корнелия Нинова извадиха на всеослушание Лъжа №1 - че по времето на това управление България била се затвърдила здраво и непробиваемо на първото място в класацията на Европейския съюз по корумпираност. За тяхно нещастие на другия ден след разгласяването на този опашата лъжа, "Евробарометър" извади същинската класация на Европейската комисия (ЕК) за нивата на корупция в 28-те страни-членки, в която тази навикана и понесла безброй заклинания държавица на югоизточния фланг на общността - нашата мила България, бе поставена точно в средата на ранглистата, което за огромно съжаление на Ниновите интриганти означава, че след нас има поне 13 страни с по-високи нива на корупция! Което, разбира се, съвсем не е успокоително, но е поне окуражително, защото, първо - има напредък, но има и още какво да се желае, и второ - ако лъжата и интригата е част от корупцията - именно БСП и тружениците ѝ ни гарантират това "престижно" 14-то място! На тях поначало дължим реномето си!

Още неотшумяла лъжата "първи по корупция", последва нова - изведнъж се оказа, че ЕК щяла да ни спира и еврофондове - този път за земеделие, тъй като сме били на челно място и по злоупотреба с европейски пари и по фиктивни проекти. Корнелия Нинова, изживявайки се като една Янка Партизанка, размахва три дни от трибуната на парламента някакви листове, на които черно на бяло пишело, че България трябва да връща милиард и сто милиона неправомерно получени пари заради злоупотреба със земеделски проекти. После се наложи да се извинява - ама с половин уста и така че, ако може по-малко хора да разберат за това! За втори път само в една седмица се оказа, че линията на "много шум за нищо", която новата председателка на БСП явно е възприела, не само че не върши работа срещу управляващите, но, обратно, върши работа на управляващите срещу саморазобличаващата се опозиция!

БСП ще атакува пред КС текстове от закона за училищното образование

БСП отново ще внесе предложение да се отложи влизането в сила на закона за предучилищното и училищно образование и ще сезира Конституци...

Но се оказа, че два гигантски БСП-гафа на седмица не са достатъчни, защото последва и трета лъжа. Тази Нинова, тази Нинова! - немирна и след наложилото ѝ се извинение! Сега инициативата взе енергийната артилерия на БСП - главно Румен Овчаров, някой си Таско Ерменков, Жельо Бойчев, както и специалистът по хиперинфлации Румен Гечев, подпомогнати този път и от бившия си съпартиец и лакомник за трети президентски мандат, "шлемоподобния" руски енергиен агент Георги Първанов, а именно, че Арбитражният съд в Женева е постановил да платим на руския енергиен гигант едни други милиард и сто милиона лева, заради отказа ни да строим АЕЦ- Белене! Постараха се тръбачите на руската атомна енергетика да представят тази цена като наказание (и разплата, едва ли не!), грижливо прикривайки истината:

- първо - че тези щети са нанесени на България още в 2007 година, и то от БСП, която на власт е подписала без каквато и да е готовност от наша страна, споразумение за поръчка и покупка на два атомни реактора, без изобщо да е било ясно ще я има ли или няма да я има проблемната Втора атомна в Белене! За тях е било важно да си получат комисионите! И са си ги получили!;

- и второ - пропуснаха умишлено тръбачите на демодираната съветска технология от 70-те години на ХХ век, че тези 550 млн. евро всъщност са стойността на единия (готовия) реактор, който - платен с тези пари - ще си остане българска собственост и след това ще се продаде някъде - в Азия, например!

Важното е, че БСП-пропагандаторите успяха да изпълнят поставената им задача. А именно, да излъжат тази част от българските гласоподаватели, която поначало лесно се лъжат, че, видите ли, "тези крадливи управляващи пак теглят заеми, които пак ние (и главно - вие) ще плащаме!"

Българите - враг на Русия?

Руският аналитичен център „Левада“ ежегодно проучва кои са държавите в света, които според руснаците, са най-дружелюбно или...

Може ли някой да познае каква ще е следващата лъжа на поновому напористата Корнелия Нинова? Не, разбира се, но антуражът е толкова богат, че е повече от сигурно, че на "Позитано" 20 работят по въпроса. А междувременно, попитана защо е отишла да отдаде почитанията си на паметника на изключения от БСП бивш генерален секретар на партията-майка другарят Тодор Живков, тази симпатяга Нинова заяви без колебание, че... не си спомняла Живков да е бил изключен! Отгоре на всичко - и къса памет!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com