На кого му трябват пари, че измисли паспорти за колите?

14590
На кого му трябват пари, че измисли паспорти за колите?
Снимка: Pixabay

България - страната на писаниците, бумащината, паспортите ... и парите. Алчността на днешните управници няма граници. Ама защо не, щом може.

Нека ви разкажа една приказка. Имало едно време една държава. Тя била огромна, но не по територия, а по душа. Хората били милостиви и чистосърдечни. Помагали си, били единни, заедно се борели срещу неправдите и успявали. Идилия. Един ден обаче се появила една група от алчни "човеци", които искали да притежават всичко. Хрумнало им, че за да успеят в черната си мисия ще им трябва стратегията "разделяй и владей". В добрината си обикновеният човек бил наивен и им повярвал на обещанията за просперитет и благосъстояние. Така, в наивността си, хората били примамени, а останалите, които разбрали, че всичко е измама напуснали държавата. По-лесно било, вместо да се борят срещу вятърни мелници.

Постепенно тези алчните започнали разграбване и плячкосване на разграбеното. Обикновените хора продължавали да бъдат така смирени и да се ядосват само на ум. Докато и те не заминали ... или не загинали. Така е, скъпи читатели - когато човек силно иска нещо да се промени в живота му, не стои да гледа безучастно, докато си пие ракията пред телевизора. Но оказва се, че един такъв народ, като българският, има нужда от водач, който да го поведе към промяната. Това е доказано още по времето на 500-годишното турско робство. Защото масовият българин е страхлив, неуверен и няма воля да промени себе си и мирогледа си, за да се настъпи промяна и във физическото му състояние. Доказателство за това е мълчаливото съгласие на хората с предложението всеки автомобил да си има паспорт, да преминава допълнителен основен преглед и изобщо по него да се правят още стотици левове разходи. Тази поредна "политическа гениалност" у нас вероятно има няколко цели. Да предположим защо и как е измислено новото законопредложение:

1. Имаме една-две фирмички за изграждане на софтуерни продукти и съответно - една-две печатници, няколко приятелчета с големи сервизи .. а, да - и една-две банки, които са позакъсали финансово: е, нека да помогнем и те хляб трябва да ядат, некое и друго кредитче да се изтегли от народа, че да ги подпомогнем малко;

2. Крайно време е да фалираме тия нахални малки гаражчета и автоморги: какво ми напират тука да се опитват да изкарат някой лев;

3. Увеличихме минималната заплата на цели 560 лв. - тия шофьори много забогатяха и взеха да си позволяват лъскави коли, време е да им "резнем крилцата";

4. Всичко трябва да е о-пи-са-но: каква е тая разхайтена работа - автомобилът да има само една сервизна книжка, само един талон, само един документ за собственост, само една винетка, само една застраховка "Гражданска отговорност"... та като те спрат полицаите да няма какво да проверяват;

5. Прекалено много свободно време и пари му остават на тоя народ, какво ми се е юрнал по почивки и пътувания: за това, че избрахте гръцкото море, а не родното, сега ще си платите. Прекалено са ви малко ангажиментите явно, че да ми се скитосвате из плажовете на Гърция. Я малко време тука по опашките да оставите. И пари де, че да си седнете кротко на мястото.

Ама като ви трябват пари, защо просто не застанахте пред телевизора и да кажете да ви съберем? Българинът е свикнал да провежда благотворителни кампании за свои сънародници. Плюс-минус още една... Веднага щяхме да отворим един DMSspasiBulgaria.

И така, с тази поредна глупава мярка, уважаеми управленци, просто ще стимулирате две основни неща. Първото е, че ще накарате още повече българи да се изнесат навън, вместо да ги привлечете обратно в България. А второто е, че оставащите тук ще измислят нова схема за заобикаляне на закона, поради финансова невъзможност да се справят с поредното плащане. Аз също имам предложение към вас - продайте служебните коли и започнете да се движите с градски транспорт, намалете си заплатите и всичките тези нововъведения за автомобила на всеки един гражданин нека се поемат от спестените разходи.

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com