Народът срещу магистратурата!

14408
Народът срещу магистратурата!
Снимка: БГНЕС

Прав беше онзи, който преди време каза по телевизията, че в реформата си министърът на правосъдието Христо Иванов е сам. Сам е министърът, толкова сам, та чак крещи. От кого ли, обаче, чака подкрепа министърът - от министър-председателя, разбира се, и от кабинета. А то какво - Борисов промълви с половин уста, един път - че подкрепя министъра-реформатор, втория път - че го подкрепя и СТОИ ЗАД НЕГО!

Отдавна бяхме казали, че в премиерстването си Борисов е прекалено предпазлив. За втори мандат му е! Страх го е да не го обвинят в нещо опонентите му от БСП, ДПС, "Атака", от Патриотичния фронт и АБВ - нищо, че те си имат министър, даже вицепремиер! Но в страха си Борисов греши, генерално греши генералът, страх го е да не го обвинят, че като първи в изпълнителната власт упражнява натиск върху правосъдието! Ненамесата и независимостта на трите власти е максима стара като света! Не са я измислили Станишев и Местан, не са я измислили дори Цацаров, Филчев и Татарчев! У нас, обаче, с принципа за ненамесата и независимостта на трите власти се парадира заради една-единствена (задна!) цел - да си развяват байрака трите и да си разиграват коня - както си искат; всяка за себе си да тъпче с копита законността, игнорирайки втората част от принципа - че бидейки независима, всяка от трите власти може да контролира останалите две:

Обявиха имейл за мнения за съдебната реформа

Министерството на правосъдието обявява имейл адрес jReform@justice.government.bg, създаден специално за становища по проекта за Закон...

- съдебната - чрез присъдите;

- изпълнителната - чрез постановленията и решенията си;

- законодателната - чрез законите, които приема!

Българска тънкост в световно установената максима за независимостта и ненамесата на трите власти е, че нашата съдебна система приема тази максима само наполовина - държи се с нокти и зъби за ненамесата, но отхвърля високомерно контрола! Половинката е "символ верую"-то на българските съдии, прокурори и разследващи! Истината на живота им! Издигнали са магистратите в култ "ненамесата" и я ползват като индулгенция! За какво - те си знаят, но казват, че е за корупция! Зад паравана на независимостта на съдебната власт нашите съдии, прокурори и разследващи са си извоювали непоклатимост и ненаказаност, нещо като държава в държавата! С поведението си "тримата големи" на съдилищата, "големият" Цацаров на прокуратурата и безобразно наглия Висш съдебен съвет (ВСС) доказват това стопроцентово! Това е реформата на Христо Иванов - за който още пита!

Лозан Панов: Темпът на реформите като че ли се забави

"Какъвто и съдебен акт да има, той ще бъде приет по различен начин в обществото. В този смисъл такава е съдбата на съда. Не може да има...

Изпълнителната власт трепери - сакън, да не би да я обвинят, че се намесва в работата на съдебната власт; съдебната пък с две ръце черпи от този страх, прави, каквото си иска, и пет пари не дава за недоволството на населението от нея; а законодателната бди зорко да не би изпълнителната власт да се набърка в работата на съдебната, нарушавайки принципа за независимостта на трите власти! Параграф 22, даже два параграфа 22! Накуп!

Сам ли е наистина министър Христо Иванов? Сам е, но не съвсем! С него е народът; неслучайно четенето на всяка присъда започва с "В името на народа!". Присъда рано или късно ще има и за правосъдието!

В името на народа!

Автор: Валентин Стоев

ГЕРБ имат нужда от сериозно убеждаване има ли нужда от реформа в прокуратурата

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар за развитието на съдебната реформа като единств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com