Новите и старите перли на Бойко

3327
Новите и старите перли на Бойко
Снимка: БГНЕС

Правителството "Борисов 3" вече е ясно. Предстои само една клетва да даде и да се захване за работа – да оправи пустата държава. И нали народната приказка е, че третият път е на щастие, нека помечтаем малко какво щастие може да се получи от предстоящите действия на новите ( и старите) министри. Предупреждавам – следващите редове не са основа за инвестиционни решения, не са дори основа за доверие, а една от милиардите реалности в трилионите паралелни вселени. Авторът не носи отговорност, ако нещо от написаното вземе да се сбъдне.

Бойко Борисов (премиер)

Че ще ни спаси всички е повече от ясно. Досега все пак два пъти ни спаси, но не е много ясно дали няма да трябва да ни спасява и четвърти път. Ако се наложи, задължително! И за да не трябва да използваме думичката "ако", време е Слави Трифонов да отива пред Народното събрание и най-после пустият мажоритарен вот (в два тура, с абсолютно мнозинство) да бъде бързо-бързо одобрен. Няма да обясняваме какво ще стане след това, защото българинът не вярва – нека види. И като види, пак често-често не вярва, но това е положението.

Томислав Дончев (вицепремиер)

Няма да ни спират еврофондовете! Друго какво ли да си въобразя – няма какво. Ще си въобразявам след 2020 година, когато би трябвало вече толкова да сме напреднали в догонването на другите държави в ЕС, че да ни намалят парите по структурните фондове. Да не се объркате - намалението на парите си е предвидено, пък колкото ще да сме догонили. Тогава вече не ми стига въображението какво ще стане с икономиката ни.

Корнелия Нинова и играта на тронове

Когато в средата на миналата седмица избухна скандалът между Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, едва ли някой е очаквал той ...

Валери Симеонов (вицепремиер по икономическата и географската политика)

Най-подходящата кандидатура за "десния" вариант на Корнелия Нинова. Симеонов ще се погрижи да станем 10 милиона до края на мандата! Дали ще сме толкова на българска територия или не, няма значение. Дано само Симеонов не се заиграва с бабите по границата, че така няма стигнем 10 милиона! Пък и е против премиерските схващания за "дядо и баба".

Красимир Каракачанов (вицепремиер по обществения ред и сигурността и министър на отбраната)

Най-после! Сега вече можем да завладеем Македония – само да внимаваме да не пипаме албанската част, макар че то алабанската част може и да е цяла Македония. Но пък ние имаме предимство - подарихме им танкове преди почти 30 години, представете си на какво приличат сега. Никаква съпротива няма да могат да окажат! Ще сложим и прашките .... ъъъ, ракетните установки в Югоизточна България, за да плашим Ердоган. Напред, по пет нож!

Екатерина Захариева и Цецка Цачева (външен и правосъден министър)

Официално: ГЕРБ обяви състава на кабинета "Борисов 3"

Пресцентърът на ГЕРБ разпространи състава на бъдещия кабинет на Бойко Борисов. Без изненади премиер на страната ще е лидерът на партия...

Не е глупав Борисов, ей. Цачева ще е правосъден, ама е чел явно как стоят нещата с дипломата ѝ и има едно наум. Защото длъжността на Захариева е и „заместник министър-председател по правосъдна реформа“. Тук контрол ще има категорично! Правосъдната реформа ще бъде завършена. Като дойде вече Христо Иванов, тогава ще я и направим както трябва ... може би ...

Лиляна Павлова (министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018)

Тук определено е много интересно. Ясно е, че Павлова е най-опитна с обществените поръчки – десетки магистрали бяха, но пък европредседателството ни е до догодина по това време. Значи или след това ще гласуваме на мажоритарен вот, или ще сринем окончателно ЕС, или Тръмп ще обърка някое копче по ядреното куфарче! Анализаторите – анализирайте! Ама да не включите варианта, че след европредседателството ни ще бъде създаден министерски пост за анализ на успехите на европредседателството ни, който Павлова да поеме. И ще анализира, и ще анализира - тривиално би било, не е подходящо за този анализ.

Да не си помислите, че това са всички министри. И още има – но при тях е скучно. Какво да чакаме от Красен Кралев например – най-много и в Левски да станат припознавачи. Московски няма да довърши БДЖ, защото железниците и без това са си довършени, а Порожанов ще помага с еврофондовете – нали говорим за човека, който толкова време стоя начело на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) - този фонд, от когото доволни няма. Виж Теменужка Петкова ще е интересно дали ще издейства газ на пазарна цена от „Газпром“ - нали все пак си мечтаем! Ще е интересно и Нено Димов как ще я кара в борбата с климатичните промени, които ОТРИЧА - а ЕС знаем каква позиция възприе точно по този въпрос, както и за ски зоната в Банско, която беше дадена на концесия по негово време като зам.-екоминистър. Яд ме е единствено за Волен Сидеров - несправедливо е да не е в кабинета. Можеше да отговаря за връзките с НАТО, че сега Каракачанов т.е. агент Иван как ще получи достъп до класифицирана информация от Алианса хич не е ясно!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com