Обратна държава сме!

45192
Обратна държава сме!
Снимка: БГНЕС

Прави са тези, които в момент на ярост изричат пъкленото "Това не е държава!". Не е липса на патриотизъм, в каквото ги обвиняват, а точно обратното - висша форма на партриотизъм! Кажете, не е ли в държавата ни всичко "обратно". "Обратно" в пряк и в преносен смисъл! Вижте само:

- Нормално ли е - като изключим полицейските кордони на властта! - почти 400 дни никой да не иска да чуе исканията на множеството българи за предсрочни избори и нова политика?! А когато скритият в Сараите властелин на държавата ги пожела, това тутакси да се случи! И никой да не гъкне - не срещу изборите, а срещу Него;

Абсурдът Анелия Клисарова

Пълно възмущение от професионална гледна точка изрази един от членовете на Асоциация "Българска книга" (АБК) - управителят на издателст...

- Нормално ли е президентът първо да насрочи датата на изборите, а чак след това - ако благоволи, разбира се! - омразното на поне 3/4 от населението правителство да си подаде оставката?!

- Нормално ли е на т. нар. консултации партиите да изберат дата за предсрочни избори 5 октомври, сякаш за да е по-удобно на пристигналите в "родината си" (за Курбан Байрам-а) "български турци" да дадат - и те! - своя глас за благоденствието на България?! Осигуриха си, така да се каже, и Борисов, и Станишев, а и другите, поне още 200-300 хиляди съперници, които на драго сърце ще си пуснат бюлетината за просперитета на ДПС! И Доган! Нищо, че повечето от тях са забравили български, а много не са го и знаели, но затова пък с "външните" си бюлетини тези Пантелей пътници ще продължат да определят бъдещето на "вътрешните" българи!

И понеже стана дума за очакваната като Годо оставка на Орешарски, като го гледа човек този Орешарски какви ги върши - по-скоро не върши! - се пита дали пък въобще ще подаде оставка този липсващ премиер или ще продължим да си живеем славно без правителство и без министри! Хора, световен феномен сме - вече 13 месеца една от най-старите държави в Европа живее без изпълнителна власт! Държавата, която едва ли не помни древните гърци "на живо"; държавата, която съхрани и дари на света нова писменост, за да се равнява и конкурира тя - и тогава, и сега - с дотогава трите класически писмени езици гръцки, латински и староеврейски! В много отношения направо ги надскочи! Както например, със старобългарските си писатели. Ето някои от тях: Черноризец Храбър, Константин Преславски, Йоан Екзарх... Те не само утвърдиха новата книжнина, но превариха и целия европейския ренесанс - сто години по-късно творят основоположниците му Данте и Петрарка, например! Който не знае това - нека отсега да го знае! Защото е срамота! И за нас, и за Европа, пък била тя и обединена!

Но да се върнем на "обратностите" ни (простете за новата дума!). Уникалната държава сме в Европейския съюз, да ни се чудят и маят тези, така наречени "стари членки". Ето ги:

- Не е ли "обратност" населението да ти казва, че не те иска, а ти да се сопваш подигравателно с думите кои сте вие, че ще ми го казвате?! И е прав навлекът ОреШаро, човекът на Пеевски и Василев, на Станишев и Местан, но най-вече на Доган, когото някакъв остроумник сполучливо нарече някъде Тъмръшлията! Ахмед Доган - Тъмръшлията! Който не го знае, това е злодеят от село Тъмръш, останал в българската история с погромите си по време на Априлското въстание и по-специално с зверствата в Перущица и в световноизвестната й църква! Спомнихте си го - Мемед Ага Тъмръшли! Доган Тъмръшли!

За банките - със закона, а не над закона

Паниката е най-противопоказното нещо в критична ситуация, защото тя замъглява мисълта и пречи на трезвата преценка. А точно трезвата пр...

- Не е ли "обратност" да търсиш и ловиш някакви есемес кокошкари, предизвикали уж банковата криза, която подлуди държавата, а да покриваш истинските провокатори Пеевски и Василев, които в развратната си кавга кой да гушне по-голямата хапка от откраднатото, взривиха всъщност най-добре действащата и най-европейската система в държавата?!

- Не е ли "обратност" главният прокурор да се прави на ударен по темата за банките и да нервничи, когато честни журналисти (защото се намират и такива, като например Силвия Великова от Националното радио - въпреки подставеното лице шефа му Радослав Янкулов!) го попитат "Защо е така?" в прав текст?

- Не е ли "обратна" държавата, чийто главен прокурор, същият този оригинал Цацаров, участва в преврата в деня за размисъл на изборите през миналата година, организиран от загубилите изборите БСП и ДПС и осъществен от провокаторите Мая Манолова-Костинбродска! и безцензурния Николай Бареков, с което Станишко и Местан узурпираха властта за повече от година, и досега?! После превратаджийката Манолова получи като медал за храброст поста зам.-председател на Народното събрание, а Бареков - подарък телевизия и пари за уж собствена партия, а всъщност фирма за политически интриги! Всичко това в страна-членка на ЕС!

- Не е ли "обратна" формацията, която отива при Путин да си започне предизборната кампания?! Слава Богу, народът бе мъдър и справедливо жесток, наказвайки новопокръстената в русофилство партия "Атака" с 2,7% подкрепа! А на фюрера й Сидеров лепна остроумното определение "проруски националист"! Не "обратни", а направо сбъркани! И побъркани!

Има още "обратности" в държавата! Огледайте се, хора! Фрашкано е с объркани екземпляри, цели стада, които - както е модно да се казва - са "със структуроопределящо значение за държавата"! Но хак ни е, като не мислим, когато се доверяваме някому - колкото и клиширано да звучи това! Помислете си, хора, това ли са двукраките, заслужаващи нашето доверие, тези ли са, които заслужават да определят посоките на страната, която - ако се върнем към началото! - помни древните гърци "на живо"!

Кръв се лее на "Позитано" 20!

Като гледа човек как мъчително, тежко, с вазелин и на час по лъжичка Станишев сдава властта, започва да си мисли колко вярна е популярн...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com