Обречени на Доган

15156
Обречени на Доган

Напоследък ДПС се спотайва. Не че спотайването не му е присъщо в 23-те години демокрация, но сегашното е особено. При това по теми, които пряко го засягат, каквито са процесът срещу 13-те имами в Пазарджик и раферендумът за Белене. Че Доган е лисица, се знае още отпреди 10 ноември, неслучайно е едновременно и дисисент, и агент на ДС. Че знае да изчаква горещия картоф на политиката да поистине, и чак тогава да го хване, също няма две мнения по въпроса. Сега мълчанието на Доган и ДПС обаче е по-различно. Защо ли?

По темата Белене:

Може, като виден хидроинженер и консултант по изграждане на сложни енергийни обекти, Доган да е таен противник на атомната централа в Белене, което - предвид тесните взаимоотношения с БСП - не бива да обявява публично. Ако Доган е противник на Белене, интересно е каква команда за гласуване на евентуалния референдум - "Да" или "Не" - ще даде на 10-12-процентния си електорат. Тази команда може в крайна сметка да определи съдбата както на централата, така и на държавата за десетилетия напред.

Какво излиза тогава? Че пак нещо изключително важно е в ръцете на негласно обявения за най-важния фактор за етническия мир в България. Честито на останалите! За кой ли път.

По темата за имамите и процеса в Пазарджик:

Прокуратурата подхвана сараите на Доган

След 4 г. проверки прокуратурата най-сетне се задейства за имотите, които се свързват с Ахмед Доган. Софийската градска прокуратура е ...

И по нея Движението мълчи като затиснато. Това означава, че мълчи Доган. Едва ли изчаква подробности - доколкото ги има, той със сигурност ги знае. Значи или изчаква присъди - ако има такива - за да заклейми властта и съдебната система в изпълнение на политическа поръчка и опит за разправа с друговерците, или - което е не по-малко вероятно - Доган наистина е противник на радикалния ислям, както междувпрочем винаги са твърдели той и съпартийците му от ДПС. Тогава Той - вече с главна буква - наистина може и да е българският политик с най-голям принос за опазването на етническия мир в страната. Вече 23 години.

Понеже думата е за ДПС, нeщичко и за низвергнатия оттам Касим Дал, който се закани, че до края на годината ще основе нова турска партия, която - казано в прав текст - щяла да "отнесе" ДПС и да наложи нови правила в политиката с етническото малцинство. Кой е Дал? Дружка на Доган от нелегалната борба и от затвора. Както навсякъде, и тук версиите са две. По-старата е, че бидейки вторият човек до Доган през целия преход, е успял да се опази чист и да си остане истински и автентичен борец за права и свободи. От времето на ранната демокрация, а и преди това.

Другата версия е съвсем нова и гласи, че всъщност той е човекът на радикалния ислям в България и това, което предстои оттук-нататък за него и бъдещата му партия, е подмолна работа в тази посока. Един Бог (всъщност Аллах) знае кой е крив и кой е прав. И кой си играе с огъня, разпространявайки опасни теории.

Какво оттук-нататък? Все така. Въпреки всичките му кусури и далавери, въпреки сараите и яхтите, да опазим Доган - предполагаемия пазител на етническия мир в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com