Орешарски имитира работа!

41565
Орешарски имитира работа!
Снимка: БГНЕС

Напоследък Орешарски сякаш се разработи. Привидно e обаче! Защото откакто е станал премиер и откакто го подхвана тълпата с "Оставка!"-та, този натресен на населението премиер само имитира работа. И това си има причина - според психолозите (и психиатрите!) министър-председател, който в продължение на десет месеца е под обсада и в непрекъснат стрес, трудно работи! А ако работи, то той работи неефективно, и - казват специалистите - даже опасно за държавата! Всеки момент - твърдят още психиатрите практици - може да вземе грешното решение, да обърка ситуация, а и да навлече на държавата небивали по своя размер и давност проблеми!

Дали защото протестите позамряха, или просто свикна, напоследък Орешарски наистина се поразмърда. Ето например, когато миналата седмица отиде в Брюксел на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз за Украйна, във фоайетата на заседателната зала, преди и на почивките на заседанията, ясно се видя, че вече сякаш е преодолял провинциализма си и не се гуши като натирено сираче по ъглите, а се опитва да се приобщи към разговарящите в някоя от групичките.

България изрази пълна подкрепа за членството на Сърбия в ЕС

България и Румъния подкрепят Сърбия за успешни преговори и успешно членство в ЕС, тъй като и двете страни са заинтересовани от това в...

Което си е напредък!

За ерата "Орешарски" в българската политика със сигурност много ще се говори след време, ще попадне компанията и в историята - главно покрай безпрецедентните почти едногодишни протести на свободните граждани - но още отсега съвременните анализатори могат да потвърдят със сигурност едно - по чия свирка играе Орешарски и чии команди изпълнява! Защото това е очевидно! Ако вземем за ориентир, например, плоския данък и отношението към централата в Белене, то днешният български министър-председател безспорно работи повече за ДПС, отколкото за БСП (и това е тежкото национално предателство на Станишев и Миков!). Етническите турци на власт не желаят втора атомна централа на Дунав, също те са - досещаме се защо! - пламенните защитници на повсеместния 10-процентов данък! И за най-бедните, и за най-богатите! За тях и за олигарси зад тях!

Толкова за разработилия се Орешарски, толкова за имитациите му! Лошото, обаче, е, че подчинените му министри го копират. Някои даже са по-добри имитатори от ментора!

Уж работохоликът Йовчев всъщност само дига пушилка. Разбира се, това с кордоните и трите ката полицаи в центъра на София и в други градове - като Стара Загора, Карлово, Видин - си е самата истина! В тези случаи Йовчев направо не го свърта - рие на място и няма търпение да разгони "безотговорните", по думите му, "елементи"! Но дойде ли време за реална работа, със свещ да го търсиш. Имитациите му са като за учебник. Последната е около новосформирания щаб за "опасностите за България, произтичащи от събитията в Украйна". Ако се чудите що е то говорилня, прочетете стенограмите от заседанията му - много шум за нищо! Все неща, които и без Украйна би трябвало да си ги има - като превенция и за всеки случай! Но морякът Йовчев си пада по "извънредните мерки", те са смисълът на живота му - и професионалния, и другия, разбира се! Направо слон в стъкларски магазин!

Зинаидка, нея си я знаем! Тя е сърдита на "земя и небо, звяр и природа", сърди се на целия народ, сякаш делегация, излъчена от населението, я е посетила лично с прошение да стане вицепремиерка! И тя се е съгласила, дето се казва, преко воля! Само и само да не им скърши хатъра! Е, добре - сякаш казала е тя - ще стана вицепремиер, но няма как да скрия, че тази длъжност ми е неприятна! Златанова излъчва досада - смуче език, хапе устни и бузи, гримасничи - аман от вас, казва тя с лице и с тяло - писнахте ми с претенциите! Последната й отврат от света и държавата, в която живее (и й се налага да работи!), бе изказването - след две седмици в нелегалност! - че съдиите били партийни пристрастия, щом никой не искал да се кандидатира за овакантената от година длъжност "главен съдебен инспектор" на държавата! И че едва ли не съжалява, че тъй като - по стечение на обстоятелствата - е вицепремиер, не може лично да се кандидатира за нея! За да демонстрирала рационалност и добра воля!

Орешарски призна, че цената на оградата с Турция не е съвсем наред

Покачващата се стойност на оградата, която изграждаме по границата с Турция, си заслужава да бъде проверена. Това призна премиерът Плам...

Докаралият се до подигравка министър на икономиката и енергетиката Стойнев също се е покрил - поне от месец не се е появявал пред населението и не го е залъгвал с поредната си екзотично малоумна идея. Този партиец бъка от идеи за икономиката, и главно за енергетиката. Последната е за национализация на "Химко" - демек обратно изкупуване от страна на държавата и нова начало - вече като държавно предприятие!

Така - по пътя на деприватизацията, което всъщност си е откровена национализация - Стойнев иска да вкара икономиката в правия път! И да разкрие работни места, без да прави сметка, че ако държавата се нагърби с налудничавата му идея, за тези - работни места заради работните места! - ще трябват да се изръси десетократно повече! За този дето клати гората!

Населението някак забрави и другата опашата лъжа на популиста Стойнев - "поевтинелия" ток! Да се кръстят с две ръце - той, Орешарски и цялото им правителство - че времето ги пожали с топлата зима и не им сервира нови февруарски протести! Предстоят обаче руски номера с газа! А и "Енрго про" поиска ново "поевтиняване" на тока - с цели 9 процента! Нагоре обаче!

Горкият Вигенин! Младежът най-после постъпи достойно и отиде, така да се каже, самосиндикално на площада в Киев. Срещна се с новите украински ръководители дори преди Джон Кери, представяйки Европейския съюз, което му прави чест! Но "другарите" му от БСП и ПЕС едва го дочакаха да се прибере и го подложиха буквално на партийно разпердушинване. Горкият европейски пратеник Вигенин тепърва на партиен съд ще обяснява като как си е позволил да "излага на риск БСП" и да "пренебрегва" Русия, без разрешение от Станишев, което е нагла лъжа!

Ако тези дотук все пак имитират някаква работа, останалите министри на Орешарски са пълни търтеи. Какво свърши за 10 месеца, например, културният Стоянович, освен да затрие всичко, което Вежди Рашидов направи? Какво свърши регионалната министърка, освен че не спря да плюе предшественичката си и откри няколко "нейни" отсечки? Какво изработи селският министър, ами спортната (която ръси бисер след бисер - нищо, че - ако не знаете! - е професор по синтаксис и частен учител на Местан по правоговор)? Никога не е имало по-объркана екологична ситуация в страната, а екологичната министърка се рее и кипри на пресконференции, като че е първата шефка на Грийнпиис! 

Орешарски изрази очакване да има декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна

Важно е Европейският съвет да постигне единна позиция, заяви министър-председателят Пламен Орешарски преди срещата на държавните и пр...

Да не говорим за министъра на инвестиционното проектиране! Каквото и да означава това! Този човек никакъв го няма. Дали пък не си е във Франция и не управлява оттам?

Докараха го на пожар от Париж, където преживявал на помощи, и които продължавал да получава - вече като министър! Уникат - български министър на френски социални помощи!

Какво накрая? Парадоксално е, но нека тези хора да продължат да имитират, че работят! Защото:

1) Колкото по-малко работят, толкова по-малко ще объркат!

2) Колкото по-малко объркат, толкова по-малко ще трябва да се оправя!

България изрази пълна подкрепа за членството на Сърбия в ЕС

България и Румъния подкрепят Сърбия за успешни преговори и успешно членство в ЕС, тъй като и двете страни са заинтересовани от това в...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com