Орешарски Рибешката глава!

40402
Орешарски Рибешката глава!
Снимка: БГНЕС

Това правителство със сигурност ще надмине и Виденовото. Нищо че начело му е уж голям икономист и най-вече голям финансист! Ако ги слушаш как сами се хвалят! Но това правителство ще задмине Виденовото не само по бюджетните бъркотии и кашата, която всекидневно забърква - хората на Орешарски поставят рекорди в 136-годишната история на суверенната българска държава и по ред други "показатели"! Като например глупостта!

Кой е този Драгомир Стойнев, когото Станишев и Орешарски първоначално готвеха за социален министър, но впоследствие - поради претенцията на ДПС за този пост - се наложи да му връчат икономиката и енергетиката?! Без да има бъкел познание и по двете, така да се каже, дисциплини! И се започнаха едни импровизации, едни експерименти, едни изцепки, които следващите управляващи няма да могат да поправят години напред! Ала Стойнев си е Стойнев - не ще и да чуе, че не става за тази работа. Помним какви ги сътвори в мина "Ораново" - щеше да я затваря, "за да не мрели хората там", щеше да уволнява управителя и другите, щеше даже да я одържавява! Глупости на търкалета! Мината и днес си работи на пълни обороти, даже на двойни, при това без нещо в рудника да се е променило към по-добро! Точно обратното!

Станишев: Правителството няма да зависи от евроизборите

Няма пряка връзка между евроизборите и стабилността на парламента и правителството, каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Стани...

Край нямат Стойневите простотии. Помните "Южен поток" и антинационалните му договорки с Милер, помните напъните му за уж одържавяване на "Химко", помните изцепките му за фалита на "Топлофикация" - София, както и подставеното му лице за шеф на ДКЕВР, който трябваше (и трябва!) да прокарва налудничавите му идеи за намаляване на цената на тока! Предизборно и, както се казва, без Живков, по Живковски!

Стойнев не е самотник в простотиите на равнището на изпълнителната власт. Сериозен конкурент му е ексцентричната вицепремиерка Зинаида Златанова, за която не се знае откъде точно я изрови Станишев, за да я натресе на Орешарски. Казват, че била приятелка на Моника!

Тази Зинаида освен, че периодично чезне, за да си ближе раните и да "отпуска" далече от шума, когато се мерне във властта - нищо, че е възлов вицепремиер - все ще забърка, както казват македонците, някоя чорба! Сама не знае на кой Господ служи, на Златанова и от самолет й личи, че тази работа й е досадна, не я иска и не я иска, но Станишко не я пуска да си ходи! Където й е мястото!

Лошото, даже национално опасното е, че тази клатушкаща се вицепремиерка държи в ръцете си може би най-важния ресор в държавата - еврофондовете, и с гнилата си незаинтересованост все повече и повече потапя България в блатото на безпаричието! И безперспективността!

Волен с ултиматум към Правителството: Или изпълнява 10-те условия, или го бута

Волен Сидеров постави ултиматум на Правителството - или то изпълнява 10-те условия, които "Атака" му постави, или го бута. Това стана п...

Скри се в пясъка като щраус и другият вицепремиер Йовчев. След Лясковец и след провала - неговия и на оръженосеца му главен секретар Лазаров, който двамцата така и не успяха да прехвърлят "по традиция!" на предишните, сега се е умълчал като насран (защо пък "като"!). Надява се, че времето наистина лекува (и забравя!) и че гигантският провал на МВР "ще отшуми" като всичко друго досега. Но не - Йовчев и Лазаров трябва да си платят за тъпата си тактика, за хвърлените с голи гърди в огъня барети, за наглостта да пледират невинност за човешка смърт и четирима ранени... Йовчев да отговаря не само за Лясковец, но и за побоищата над мирни протестиращи през цялото изминало лято, и за похарчените за лудо народни пари за безпричинна мобилизация на 30 000 полицаи от страната в София, и за ред други национални предателства!

Най-вече факирът на финансите Чобанов имахме предвид, като сравнихме правителството на Орешарски с Виденовото. Този симпатично закръглен субект е върховен послушко, на когото Станишев и Местан само да му поръчат, е готов да похарчи и последния фискален лев за предизборната им кампания! Нищо, че като финансов министър е задължен по презумпция да е най-големият дзифтар в държавата. Като един втори Дянков! Чобанов раздава пари като за световно, наляво и надясно с едничката предизборна цел, без да му мигне, че съсипва и без това съсипаната ни държава! Ден по ден, час по час - на калпак, но най-вече на своите си кметове, министерства, чиновници, стачкуващи... На всеки, който му поиска! Само и само мир да има! И спокойствие за БСП! И теглят ли теглят - той и менторът му Орешарски - заем след заем. Актуалният тези дни е за три милиарда и половина! Да са ни честити!

Само поразии творят и другите в правителството - да не останат назад! Освен че всички министри са в, така де се каже, планирана нелегалност, ако все пак се появят някъде пред камерите, то е за да изръсят поредната си некомпетентност. Бисер след бисер - добре, че те поне са безплатни и не увисват на врата на бюджета!

Какво още? Ами най-важното! Казват, че рибата се мирише откъм главата. Рибешката глава е Орешарски! А какво се прави с усмърдяната риба!? Хвърля се на кучетата! Ама тая май и кучетата не я щат!

Кабинетът нагледно демонстрира как не трябва да се харчат 500 млн. лв.

Публичната инвестиционна програма "Растеж и развитие на регионите", голямата гордост в бюджет 2014, се оказа пълен институционален пр...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com