Отмъщението на силикона

13290
Отмъщението на силикона

"Възлюбената. Аз съм стена и ненки имам като кули; затова ще бъда в очите му като напълно развита". Тази старозаветна възхвала на женските гърди в "Песен на песните" се налага да бъде осъвременена в епохата на силиконовите бюстове. Днешната жена може да си поръча гърди не като кули, а като небостъргачи, за което навремето цар Соломон, автор на химна за женската красота, не е подозирал. Той сравнява прелестите с близначета от млада сърна, които пасат между кринове, и на гроздове.

Тези дни светът на дамското съвършенство бе разтърсен от смразяващи вести. Около 400 000 жени по света носят в пазвите си бомби - силиконови импланти на френската компания PIP. Евтините ментета заплашвали всеки миг да гръмнат и в жилите на разкрасените да потече промишлен гел.

В тази беда спорът за естествената или изкуствената красота е безнадеждно старомоден. Да не говорим, че днес

медицинските магьосници извършват далеч по-скандални работи

- като смяната на пола или клонирането.

Всеки ден хиляди същества от нежния пол си уголемяват гърдите с цел привличане на самци. Някои от тези моми и госпожи схващат наливането на кубици като инвестиция, каквато навремето са правили бабите, докато са шиели чеиза или са събирали зестрата. Те залагат на предположението, че повечето мъже се заплесват по внушителните "балкони", което не е лишено от прозорливост.

Във времената, когато хората са ходели по-облечени, е било прието кавалерите да си пъхат памук в гащите, а дамите да си слагат подплънки с цел намирането на брачен и сексуален партньор. Преди половин век насам дойде диктатурата на големите деколтета и късите поли, които разкриват почти цялата истина. Затова и пълнежите вече не вършат работа, обемът трябва да се увеличи с подкожни материали.

И ние няма да доживеем ден, в който дамите ще престанат да се вълнуват от външния си вид и ще изчезне стремежът им да станат по-привлекателни. Известно е, че в името на тази мисия те

Венецуела предлага безплатно махане на силикон

Венецуела предлага на жените безплатно отстраняване на имплантите за бюстове, произведени от банкрутиралата френска компания "Поли импл...

са способни да издържат и нечовешки мъчения

- диети, високи токчета, колани, корсети, сутиени и други уреди за мъчения. Няма да се роди проповедник, който да ги откаже от ходенето при пластичен хирург, нито от силикона. Възникват обаче неприятностите с гърмящите бюстове, които могат да прераснат в по-голям обществен и политически проблем.

Издуването на пазвата посредством хирургическа намеса води до очевидна промяна в самочувствието и поведението на всяка жена. Тя вече стъпва като богиня и гледа надменно по-плоските конкурентки, които от своя страна я изгарят със завистливи погледи. На пък новината, че има немалка вероятност бюстът й да се взриви на обществено място или в самолет, да потече кръв и силикон, може да причини тежко душевно разстройство. Френското правителство спешно се зае със случая и официално призова жертвите на некачествените импланти спешно да посетят хирург и да си махнат животозастрашаващите балони. При такъв обрат щръкналата до вчера мадама след изваждането им ще се върне на работа по-плоска и по-увиснала. И после ще трябва да се подложи на болезнени операции за повторно увеличаване на бюста, за да си върне славата. Да не говорим за големите разходи по ремонта и поддръжката на бомбите, за вселилия се трайно страх от собственото й тяло.

Нищо чудно, скоро психотерапевтите да почнат да богатеят от лекуването на жени, страдащи от "синдрома на гърмящите цици". Без паника, опитите за надлъгване на природата обикновено се заплащат по курса на деня.

Руслан Йорданов
Стандарт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com