Пак ни крадат парите!

42574
Пак ни крадат парите!
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Делян Пеевски и Цветан Василев да си платят сметката. За разлика от 96-та и 97-ма година, когато така и не разбрахме кои бяха кредитните милионери и кой изработи схемата за ограбването на банките, сега, при обира на Корпоративна търговска банка (КТБ), виновниците - поне главните! - се знаят. Двете имена, станали нарицателни за провокация, грабеж, обществена омраза: Цветан Василев и Делян Пеевски! И нека подвластният им Цацаров не се прави на разсеян и по най-бързия начин ги прибере "на топло!" За да не станат трима - след време! Да не се лигави с разни мижави арести - касиери, охранители, счетоводители... Дръж главните двама, господин главен прокурор, за да не те задържат тебе! След време!

От миналия петък, освен арестуваните (касиерката, директора, охранителя), освен не-арестуваните (Пеевски, Василев), в далаверата на века има още един антигерой - Иван Искров, управителя на БНБ. Човекът, който бе длъжен да опази обществената собственост в лева и валута от този банков разврат! И човекът, който го е проспал!

Иван Костов: Не съм взимал кредити от КТБ

Крайната цел на случващото се е дестабилизация на България, предизвикване на банкова криза и бутане на валутния борд. Така бившият лиде...

Той - като управител, заместниците му - като подуправители! И заедно като надзорници - нищо, че според него и според тях друг трябвало да надзирава!

Гуверньорът на БНБ Искров наивно и надменно се опита да замаже очите на обществото с някакви изчезнали кредитни досиета за 3,5 млрд. лева, сякаш не сме във времето на дигиталното общуване, очевидно разчитайки, че стресът и шокът от тези умопомрачителни числа ще замъглят истината!

Цацаров, явно от петък и Искров ти е клиент! Не се разсейвай и ги почвай - ако наистина 206 млн. лева джобни пари са били прибрани в камионетка пред входа! Почвай ги - заедно с Василев и Пеевски! Не се прави на паднал от небето, Цацаров, ти си единственият в България, който все още не е разбрал, че банковият разпад започна с хамалската разправия между тези двама мастити паралии! Случайно да ти прави впечатление, че освен тях самите разправията "разведе" и старите политически съзаклятници БСП и ДПС! Какво още трябва да се случи, за да ги привикаш! Може би, ако обявят война на съседните държави от името на България! Нова Балканска война! За да понатрупат още някой и друг милионец! Както се казва, пък каквото ще да става!

Искров ни пробутва и друга гадост - държавата (разбирай данъкоплатците!) да покрие не само защитените със закон вложения до 100 млн. евро, но и всичко останало отмъкнато! 3,5 млрд. лева!!! И то като последна инстанция, като свършен факт! Сега въпросът е много ли са депутатите, които са си държали милионите в Корпоративна търговска банка! Защото именно те ще се опитат да пробутат под формата на закон именно тази поредна несправедливост - за да спасят парите си! (Да ни прощава Вежди Рашидов!)

Владимир Каролев: БНБ избърза за КТБ

БНБ избърза с оценките и присъдите за Корпоративна търговска банка, може би има и уплаха. Не е задължително да се дават крайна негативн...

Къде отидоха парите ли? Ако все пак се стигни дотам, парите трябва да се търсят най-напред при милиардните кредити на доскорошния тандем Василев-Пеевски, а заедно с него и у напусналата преди време страната майка на единия, в авоарите на Доган и ДПС, и, разбира се, в сметките и разходите на най-големия прахосник, новия политик и партиец Николай Бареков, в бумагите на ТВ7 и няколкото слугински тям вестника, доскоро рупори на Василев, Пеевски, ДПС и "цензурата"!

Ако - помните! - назначението на Пеевски за шеф на ДАНС разклати държавата за година и нещо, но не успя в крайна сметка да изгони Орешарски, БСП, ДПС и "Атака" от властта, докато самите те не решиха да си отидат, този път няма да е така! На революция за парите си ще се вдигнат всичките данъкоплатци! Не само гражданското общество, а целият народ! И тежко им се пише на Василев, Пеевски, Искров, на Цацаров и Сарафов, на повечето депутати, на "дистанциралия се" Орешарски и на министрите безделници, всички справили се перфектно с главната си грижа - щедро да попълнят банковите сметки!

И пак Цацаров! Песничката е към края, има възможност да си поизмие лицето! Не ръцете! За да е по-малка отговорността, която все някога ще му потърсят!

Автор: Валентин Стоев

Еми Барух: В България няма независима прокуратура

Разпадът на КТБ е точна илюстрация на разпада на държавата. Зад този театър стоят зависимости, които е трудно да бъдат разгадани. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com