Пак режим "Всички ше Омрем" – защо?

11382
Пак режим "Всички ше Омрем" – защо?
Снимка: БГНЕС

Има нов щам на коронавируса. Ама не е нов. И не е щам. Зависи кой слушате де, да не се объркате. Няма какво да се обърквате, вие и без това сте си объркани.

Та за новия щам – британски е, освен ако след някой и друг ден, седмица, месец или повечко не открият друго. И го открили още октомври, като тръгнал още поне през септември. Поне, защото откритието от октомври било в проба, взета на болен през септември. Ама на 14 декември разбрали британците, че това било много заразно. И точно преди коледните празници аларма – излиза британският премиер Борис Джонсън да я бие, почват спешни съвещания, в Европа реагират и затварят за британци.

Да повторим – този нов щам, който може и да не е щам според това кой лекар и учен питате, защото за да стане нов щам, трябват доста мутации, но никой още не обяснява колко точно, вече е открит и в други държави – и европейски! Кеф ти Нидерландия, кеф ти Дания - според СЗО. И как няма да бъде открит, като циркулира поне от септември, а в Европа хората си циркулират  – логично, нали?

Само че в България веднага приложихме "фатката" – важното е да се пазим! Тактиката на този, който сам не се опази. При това с три заповеди, в рамките на няколко часа – не може да е само една и всичко да бъде включено там. Първо, всички от Островното кралство, които решат да дойдат тук (не само да се напият) – под карантина! Второ, спряхме им полетите. Трето, рекохме на всички, които идват от там и нямат български паспорт или не са в семейството на някой с български паспорт, хич да не ги и пускаме. Яка защита, а?

Като ще се пазим толкова, защо не така и с Италия? Нали и там имало потвърдено от новия щам, който може да не е щам? А от Нидерландия защо не? А от Дания?

В България по статистиката на Единния информационен портал има над два пъти повече активни случая на заразени и болни от COVID-19, отколкото са карантинираните – 84 828 при 34 531 карантинирани съгласно публикувания на 21.12.20 отчет! Това обаче не е причина за аларма, не ходят здравният и вътрешният министър да ги търсят тези "активни" и да ги карантинират. 667 < (84 828 - 34 531 = 50 297)!!!! Ако някой сериозно си мисли, че при всички официални данни от чужбина въпросният нов щам вече не е в България, при това вероятно от доста време, значи е идиот! И остава само едно – политика!

След само няколко дни Великобритания излиза от ЕС изцяло. Изтича гратисният период след Brexit, а споразумение как ще е оттук-насетне няма. Шикалкавенето по въпроса обаче си е пълна мяра – уж аха-аха да се договорят Лондон и Брюксел и все нещо става. Та не може човек да не се поусъмни поне малко дали нямат нещо общо новият щам и старата като света политика! Защото коронавирусът мутира, но че още много, ама много има да се узнае за тази нова разновидност е пределно ясно! Видимо нищо не се е променило толкова драстично, иначе досега да сме видели. Обаче политиците вече разбраха как е най-лесно – карантина до откат! У нас това е още по-изгодно за едно изцяло компроментирано управление – няма по-добро лекарство за отвличане на вниманието от големите зулуми от още по-голям проблем. А дори най-смелите повечко кротуват, когато става въпрос за здраве и живот!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com