Партизан за бой се стяга ...

11088
Партизан за бой се стяга ...
Снимка: БГНЕС

И продължението - за тези, които не си спомнят нашумялата песен от времето на развития социализъм:

... метнал пушка на рамо,

БСП иска Цацаров да разпита Борисов за „наркотрафикантите в парламента”

БСП подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с което поиска Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов за „наркотрафиканти...

сбогом, майко,

сбогом, татко,

сбогом, мила сестрице,

аз отивам на война!...

Пеят ли, пеят в БСП любимата песен, щракат пушки, веят партийните знамена и чакат председателството - сега е моментът за властта, сега или никога! Първо ще е вотът на недоверие, после ще са повсеместните протести, а накрая - ако сабя покаже! - може и до предсрочни парламентарни избори да се стигне!

Катастрофа с колата на зърнения бос Бенчо Бенчев

Скандално известният „Ролс-Ройс” на зърнения бос Бенчо Бенчев е бил ударен в Бургас. Инцидентът е станал тази вечер на кръг...

А иначе председателството чука на вратата. Правителството го очаква с нетърпение най-малко по две причини. Първо, защото като български домакин вече е готово до го поеме и разгърне, и второ - защото няма търпение да представи България достойно на първия ѝ голям европейски изпит.

Очакват председателството с нетърпение и в БСП. Първо, защото за дните и месеците на българското домакинство те са подготвили най-големите си провокации, и второ - защото нямат търпение започналата от три-четири месеца вече артилерийската подготовка за проваляне на събитието да достигне своя пик и да преминат към преки военни действия! Как ли? Според плановете, първо - оставката на Борисов, второ - извънредни парламентарни избори, и трето - власт! За пик на военните действия са предвидени шестте месеца на Българското европредседателство. Поредното национално предателство на БСП!

- Че пикът на националното предателство наближава се разбра особено отчетливо по ожесточилата се канонада през изминалата седмица. Само за три парламентарни дни, щурмуваците на опозицията атакуваха управляващите по три различни направления. Първо, в работната за парламента сряда лидерката на БСП Корнелия Нинова настоятелно поиска от главния прокурор Сотир Цацаров "ДА ПРИВИКА БОРИСОВ И ДА ГО ПОПИТА" кого има предвид, като твърди, че "в парламента има депутати, занимавали се в наркотрафик", правейки се (Нинова), от една страна, на глупава, а от друга - на силно разтревожена от това твърдение, съзнателно пренебрегвайки факта, че в "БСП за България" наистина има депутат (бел. ред. - Георги Стоилов), за когото има слухове, че в близкото минало е бил бизнес партньор на шеф на група, разследвана сега за наркотрафик! И че този бизнес партньор по една случайност се е оказал и негов роден брат (бел. ред. - Илия Стоилов)!

- Че пикът на националното предателство наближава се разбра и на следващия ден, четвъртък. Тогава друг червен щурмовак, дълбокомъдреният, доказал се като енергиен експерт, а впоследствие утвърдил се и като специалист по всичко, Таско Ерменков (милият чудесно разбира, че ако не "щурмува" врага безкомпромисно, може бързо-бързо да се присъедини към групата на низвергнатите Миков, Гергов и другите!); същият, който пусна партенката, че шефът на ДАНС Димитър Георгиев "БИЛ ВТОРИ БРАТОВЧЕД" на премиера Борисов, в името на дискредитацията на управляващите месец преди европредседателството реанимира една друга тлъста бесепарска лъжа от близкото минало - а именно, че управляващите "ПОДСЛУШВАТ БЕЗОГЛЕДНО И НАРЕД"! Може би Таско се опитва да обърне внимание на Европа и многобройните гости от ЕС, които ще присъстват на събитията в София и НДК, да внимават и да го имат предвид - в България ГЕРБ и правителството му подслушват наред, внимавайте със секретността си, господа гости от Европа!

Таско, Таско, човече неориентирано, повече мисли, по-малко говори, така ще си спестиш поне част ог глупостите!

Вигенин: България трябва да има комплексен подход към съседите си

Подходът към съседите трябва да е комплексен. Това коментира депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин пред bTV. Българ...

- Че пикът на националното предателство наближава се разбра и в петък, когато на трибунката в кулоарите на парламента неотразимият Жельо Бойчев и сие клакьори отново хвърлиха на лъвовете правителстото - този път неговата програма за саниране. Бяха я позарязали за известно време, сега, месец преди председателството решиха, че няма да е излишно да я наврат отново в очите на публиката. И на еврочиновниците, разбира се, залагайки изцяло на факта, че програмата на правителството за саниране на сградите е едновременно с европейско и българско финансиране - и че, ето, господа от Брюксел, "КАК СЕ ХАРЧАТ (КРАДАТ!) ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ", казва наш Жельо, потривайки ръце, изцяло в смисъла на поговорката, че капка по капка - вир, вир по вир - язовир, и така - ако е рекъл Господ! - цял океан от доноси и лъжи! Изцяло за европейска консумация! И то малко преди, и най-вече по време на българското председателство!

Напоследък в антинационалната си конспирация БСП най-после успя да въвлече и старото си политическо партньорче - калената във времето на Орешарски, а и преди това и във времето на Беров и Виденов, турска партия. ДПС започна все по-неистово да врещи, че, видите ли, България се управлявала от ксенофобска партия, вдига джангър чак до Бога и до Брюксел, визирайки малкия коалиционен партньор в управлението на държавата Обединените патриоти - уж за да опазела демокрацията и евроориентацията, а всъщност, за да се намести тя, турската партия, в управлението на страната заедно с БСП! Доган най-после трябва да разбере, че тази прословута етническа струна, на която не е спрял да дрънка вече 30 години, не е разтегателна; че от безкрайното натягане тя най-накрая ще вземе да изплющи! Стига еквилибристики, Догане!

Още нещо бие на очи. Гласно или негласно, двете опозиционни партии, които напоследък все повече се съешават в битката си срещу управляващите, очевидно са си разпределили деструктивните функции. Ако Нинова и васалната ѝ БСП са запретнали ръкави да бият по ГЕРБ, ДПС определено е концентрирала силите си срещу Обединените патриоти. Нещо като баланс на силите и отговорностите!

Накрая - не е ли малко странно, че президентът Радев многозначително мълчи по въпроса за все по-наближаващото българското европредседателство?! Думичка не е продумал, а иначе никак не е от мълчаливите! Поне да го бе изкритикувал нещо, и без това там му е силата. Останал някак извън сценария, държавният глава мълчи като риба! Може би е обиден, а може би и той - като БСП - е замислил нещо нестандартно, както се казва - когато му дойде времето! Президентът Радев трябва да знае следното: Ако няма да работи за председателството, поне не трябва да му пречи! И като няма и не иска да работи за българското председателство, то нека не пречи на другите да работят за него!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com