Патриотите съвсем се оляха!

12915
Патриотите съвсем се оляха!
Снимка: БГНЕС

Колкото повече мандатът напредва, толкова повече коалиционните партньори от "Обединените патриоти" се държат като че на последните парламентарни избори са взели съвкупно (три в едно) не пършивите 7-8 процента, а цели 70-80! Вижте ги само вицепремиерите им.

Каракачанов уж меко и ненатрапчиво, а всъщност упорито и твърдоглаво, успява да прокарва на общественото внимание и в дневния ред на държавата детската си мечка за връщане на военно обучение в средния курс на общообразователното училище. А това всъщност беше само началото - вицепремиерът вече е придобил куража да говори и за връщане на казармата въобще - и нищо чудно след някое време младите у нас да започнат задължително да маршируват! Пак шефът на ВМРО напира за някакви си непопълнени бройки военни - 5 000 души, щатове, които трябвало да се запълнят час по-скоро, защото Турция едва ли не вече е поела на север, плюс важното допълнение, че заплатите - и на заварените, и на новоназначените, трябвало да се вдигнат двойно, ако сме искали, аргументира се вицето, да опазим националната си сигурност и националния си суверенитет!

Патриотите готвят свои промени в Изборния кодекс

Депутатите от парламентарната група на "Обединени патриоти" готвят собствен проект за промени в Изборния кодекс. Това съобщи зам.-предс...

Конкурира го в глупотевините и другият вицепремиер, Валери Симеонов. Дотолкова се е вманиачил в новата си длъжност горкият, че е на път да отнеме работата на ресорните министри, за които уж отговаря. Кой знае защо е решил, че той е призваният да "оправи" туризма, и то така, че да го направи на пух и прах. Може би защото е бургазлия, в един момент реши, че комплексът "Слънчев бряг" трябва да се обяви едва ли не за безалкохолна зона, в която трябва да се въведе направо ученически час и задължително работно време на заведенията до 22 часа - като в казармите на колегата му Каракачанов!

Симеонов не знае, а като не знае, да не се бърка на браншовиците, които се видяха в чудо от налудничавите идеи на вицепремиера! "Слънчев бряг" винаги си е бил, а и занапред - въпреки Валери Симеонов - ще бъде курортът, в който властват и преобладават младите летовници предимно от Западна и Средна Европа, от Русия също, които, стига да са навършили пълнолетие, могат и искат сами да определят начина, по който ще прекарат лятната си ваканция в България! И всякакви опити да им се налагат пост-соц-правила от някакви усърдни вицепремиери само обърква още повече нещата! Напоследък и самият Симеонов сякаш разбра това, защото спря да дописва законите и да обявява нови правила за туристическата индустрия!

Накрая - има един на пръв поглед страничен въпрос, но само на пръв поглед. Как в тази българска политическа среда само така наречените "Обединени патриоти" притежават свои телевизии? Друг въпрос е, че и трите - СКАТ, "Атака", а и най новата - "България 24", не могат да се похвалят нито с кой знае какъв зрителски интерес, нито с кой знае какви професионални (и интелектуални) висоти, те по-скоро са натрапени на абонатите насила, което не прави чест на операторите - ефирни и кабелни. Същественото тук е, първо, кой - СЕМ или Държавният комитет по далекосъобщенията - е органът, който си затваря очите, след като веднъж вече е направил това, подарявяйки TV-лицензия на партии, и, второ, има ли критерии за качество, които лицензираният да е задължен да покрива, а лицензиращият - да следи и контролира! Другото е като при щрауса - главата в пясъка!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Абортите в САЩ: една неудобна тема за Тръмп и републиканците

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com