Плиткоумната арогантност не е протест

3587
Плиткоумната арогантност не е протест

Голяма радост настана преди дни, когато в интернет се завъртя клип, на който някакъв анонимник самодоволно "поставя градския транспорт в София на колене", возейки се демонстративно без билет и изсипвайки една торба стотинки на проверяващите го контрольорки, за да ги броят.

Щото така.

Щото протестира срещу тъпия билет.

Щото Столична община нямала право на не знам си какво си.

Щото може да се вози гратис, а ония шнорхели контрольорите са длъжни да му броят жълтите стотинки една по една в автобуса, докато той гледа доволен отвисоко и ги снима.

И всичко живо се юрна да се радва ехидно. Защото, нали, нека им е на тия...

Хубаво е обаче да не бъркаме арогантността, стремежа да направиш нещо, което в очите ти изглежда изключително оригинално, за да си получиш своите 15 минути слава, и откровено малоумното адресиране на вината с понятието "протест".

Ясен Ангелов е човек, който е решил да се прави на интересен. И за съжаление действително стана интересен, даже го даваха по телевизията.

Да си арогантен и да си се качил в градския транспорт с единствената цел да унижиш две жени, които си вършат работата, е рядка глупост.

Студент постави градския транспорт в София на колене - вози се със стотинки, за да плаща глоба

Уникален отговор на безсрамното повишение на цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт даде студентът Ясен Ангелов, ...

Да се караш с контрольорките за цената на билета е все едно да се караш със сервитьорката за цената на кебапчетата с гарнитура. Идиотско. Защото нито тези две жени са решили каква ще е цената на софийския билет, нито от тях зависи нещо да се промени.

Ако Ясен Ангелов беше толкова заинтересован от действията му да има ефект, да беше отишъл пред Столична община, там да си изсипва стотинките, да стои на палатков лагер, да се кара, да държи речи. Само че той не направи нищо такова. Типично по комплексарски, той направи един голям сеир, който да гръмне в мрежата и който да унижи онези, които са най-лесна мишена, но които имат най-малка вина.

И типично по комплексарски, в национален ефир разказваше как му било по-евтино да пътува с "5-метровия ми джип, който харчи 16 на 100". Което няма как да е вярно, освен ако типично по тузарски не е сложил на "5-метровия ми джип" газова уредба, но дори тогава остава неудобството, че ако паркира "5-метровия ми джип" пред Софийския университет, ще трябва да плаща Синя зона.

Хората, които искат да променят нещо, не правят безсмислени циркове и панаири, а действат умно и винаги срещу този, който е виновен. Останалите са въздух под налягане.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com