Политическата чалга Трифонов!

10820
Политическата чалга Трифонов!
Снимка: БГНЕС

Не стига че всяка вечер се натрапва на зрителите в един от най-гледаните телевизионни часови пояси, както се казва, непоканен и самонатресъл се, ами в събота срещу неделя спря и движението на софиянци, блокирайки цялата източна (и югоизточна) четвъртина ва София - за да митингува пред софиянци в полза на изнасиления си референдум след седмица! Така нареченият Слави Трифонов, явлението нечувано и невиждано по българските тв-честоти, самонареклият се и самообявил се за "българския Джей Лено", окончателно се оля. И ако някоя от сервилстващите му подлоги от общината и държавната администрация има куража да му каже - чалга-маестрото постави световен рекорд по псувни на едно място и на един адрес. Като изключим тези 20-30 хиляди, присъстващи в събота на булевард "Цариградско шосе", уж от "Орлов мост", та до алея "Яворов" - всички останали софиянци, почти 2 милиона постоянни жители на града, не пропуснаха да го попържат "на майка"!

Като оставим настрана нахалството и бруталността на "референдумистите", бият на очи и дразнят нормалния българин, първо - слабохарактерността и безволието на Столичната община, която му разреши своеволието да блокира половината град, за да почеше за пореден път комплексарските си месища - той, селското момче от Плевенско (или може би Ловешко), и те, паразитиращите му съучастници с не по-малка от неговата вина за развращаването (чалгализирането) на съзнанието на вече трето поколение български тинейджъри; и, второ - централната българска администрация, начело с правителството на Борисов, които само като чуят името му, цапат гащите и са готови да дадат (и разрешат!) всичко що душа му поиска - само и само да не вземе да учреди някоя политическа партия и така да застраши властта й!

За 25 години Слави Трифонов нанесе повече поразии върху душевността, манталитета и общата култура на българите, отколкото турците за 500 години. Ако от този момент Трифонов престане да безчинства в главите на подрастващите, ще са нужни поне още 25 години, за да се развие въжето на елементарността и посредствеността. Без гаранции, че това непременно ще се случи, защото чалга-поразените вече станаха три поколения!

И за да завършим с поколенческата тема - кой му каза на Трифонов, кой го излъга, че чалга-митингът му концерт насред насилствено окупирания за цели 36 часа център на българската столица е бил по повод на т. нар. му референдум? Какъв референдум, какви бюлетини, щом като повече от две трети от присъстващите и "агитираните" на Моста и по трасето на концерта-митинг бяха тийнейджъри под 18 години - без право на глас? Или чалгаджията Трифонов си подготвя бъдещия "твърд електорат"?!

Другият горещ въпрос без отговор е кой плати за мурафета. И изобщо плати ли някой, или пак, както винаги досега, ще се бръкне дълбоко в бездънния джоб на данъкоплатеца. За другите харчове не знаем, но за цялата софийска и околна на столицата униформена и цивилна полиция, барабар с гордо натякваните от шефа им подробности, че "в охраната на мероприятието" щели да се включат и спецчастите, както и за скенерите, конната полиция, бойната техника, дежурствата, извънредния труд и т. н. кой ще плати?! Пак ли населението - и ако е така, то нека поне "плащането" се ограничи само до присъстващите на Моста и по трасето на митинга - всъщност техните родители, а ние, останалите, тези които псувахме заради транспортните неудобства, шума и неоправданите разходи, нека на нас този път ни се размине! Защото по груби сметки през широките прости на общината и държавата щели да се източат около 42 млн. лева народни пари! Който не вярва, да провери - стига вече да не са замели сметките под миндера.

Но не са само Трифонов и Куку-бенд със заслуги към българската куку-чалгализация. Останалите, доволно разбогатели (изразът е патент на Радой Ралин), са кой политик, кой шоумен, кой индустриалец. Помните депутата от БСП във времето на Орешарски, бащата на менажерията, идеолога и баш-кукуто Петър Курумбашев, добре охранен, си харчи честно заработените "спестявания", кръв да му станат! Помните (как да го забавите!) заместника му в "куку-ригането" - Вечната Амбър в политиката, сменил като папионки поне пет партии и коалиционни партньори, Любен Дилов-син, който сега се подвизава като актуален ортак на Първанов в предизборната надпревара за президент. Другите, редовите "кукувци", сега са водещите артисти и шоумени - кой от кой по-нахален и досаден, задръстили са телевизионните канали и всевъзможния ефир с взети от интернет анекдоти и вицове, които предствят (и осребряват!) като свой интелектуален продукт и подобно на съратника си Трифонов, сеят ли сеят словесна чалга по всяко време на денонощието. Ръсят неуморно, както чудничко бяха казали по подобен повод Илф и Петров, "тъпота чрез взлом"! Всички те имат своя вина, Трифонов само ги води, маяк неугасващ им е, осветява пътя на чалга-културата, а резултатът е само един и известен - умствено инвалидизиране на част от населението на България!

Борисов благодари на Слави, че концертът е минал спокойно

"Благодаря на Слави Трифонов, въпреки че много ни критикуваха защо сме разрешили този на практика партиен митинг на Орлов мост. Но въпр...

Но да се върнем на "Орлов мост". Бият се в гърдите Трифонов и трифоновците, че референдумът им бил "десетка в политическа мишена"! Може би, само дето патроните са халосни. Защото и "задължителното гласуване" вече е прието със закон; и "мажоритарният избор" отдавна си го има там, където е възможен - на местни и президентски избори; а колкото до третото им допуснато от КС искане - "1 лев партийна субсидия за депутат", то е въпиещ пример за бездарна демагогия и скандален популизъм. Не че сегашните 11 лева не трябва да се намалят (и то драстично!), но чак пък с референдум...

Накрая? Приискал му се на Слави Трифонов нов "Орлов мост" - като през оня юни на далечната 1990 година. Куку-рига му се, ама би трябвало да знае българският Джей Лено, че на тоя свят (и в тоя живот) хубавите неща се случват по един път! Иначе нямаше да се хубави.

Така че - на Кукуво лято!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com