Тайфунът "Ел Ниньо"-ва не се състоя!

6546
Тайфунът "Ел Ниньо"-ва не се състоя!
Снимка: БГНЕС

Оказа се буря в чаша вода - ако читателите са го разпознали - става дума за пенявенето на Корнелия Нин(ьо)ова, която в предизборните си гадости надмина и Гьобелс, по-точно неговата прословута стратегия за масова манипулация и промиване на мозъци, синтезирана в едно изречение, а именно: когато една лъжа бъде изречена сто пъти, на сто и първия път тя вече се възприема като истина!

Да, ама не! Не ѝ се получи на Госпожа Лъжа, БСП си подобри резултата от миналите парламентарни избори, да, но за нейно най-голямо, и на членската ѝ маса съжаление, същото направи и нарочения да бъде отвят от тайфуна "Ниньо"-ва политически противник Борисов и ГЕРБ! С огромно прискърбие в централата на "Позитано" 20 могат да отчетат, че червеният политически "Ел Ниньо" така, както се бе развихрил и разпенявил, пофуча, пофуча и за разлика от оригинала в Западното полукълбо, само плисна и разплиска някоя и друга локва, поразбута някой и друг паянтов покрив и отпраши за истинското си, природното, местопредназначение - Карибите и Южна Америка! Там му е мястото на "Ниньо"-вото вълнение, при левичарите социалисти и комунисти на Латинска Америка, като се почне от Куба, мине се през Венецуела и се стигне до левичарските марксистки режими в Никарагуа и Бразилия (барабар с нашата Дилма - нищо, че е детронирана и развенчана!).

Борисов за 15-ти път шамароса и отвя БСП - и резилът за Столетницата с всеки следващ избор - редовен или предсрочен, без значение - става все по-нетърпим! Нищо, че експредседателят Станишко се покри и избяга на адрес за местоживеене - Женевското езеро, и месторабота - Брюксел; нищо, че Мишо Миков беше предсрочно пенсиониран и хвърлен на лъвовете, заедно с още десетина престарели соц.-лъвове, понесли и нанесли на партията си непоправими партийни щети и направо злини!

Агресивната "Ниньо"-ва си повярва, че е нещо по-различно, че ще извади партията от бездната, в която бе пропаднала, но още в 20 часа на 26 март се разбра - това, разбира се, може някога и да стане, но то, първо, няма да се случи по "Ниньо"-вото време, и, второ - не и със средствата и методите, които тя впрегна! А те - сега на трезва глава и 24 часа по-късно - Изпълнителното бюро на партията и членската ѝ маса може да отчете с голяма доза обективност, са:

- не с агресията, която на моменти достигна до истерия;

- не с лъжи и заклинания;

- не с фалшиви и платени социологически проучвания,

- както не и с това раболепно отношение и пълно политическо послушание на Москва и дорогой товарищ Путин!

Същественият въпрос сега е - как след тази политическа врява и след това си махаленско скандалджийство БСП, Нинова и изцяло възприелите кресливостта ѝ и словесната ѝ нечистоплътност нейни мъжки подгласници ще се върнат към нормалното си политическо състояние, и въобще ще могат ли!? Защото, ако оттук-нататък това е лицето на БСП и лидерите ѝ, тежко и горко, първо, на самите тях, второ - на партията им и симпатизантите им, и трето - тежко и горко и на България!

Другото, с което тези избори ще се запомнят, е някак насилственото масово "турцизиране" на нацията ни. Ако трябва да се изведе една доминираща линия на предизборната кампания, в деня за размисъл и през самия изборен ден, както и в следизборните дни - тя безспорно беше темата за Турция, за турските изселници, за гласуването в тази страна и барикадите по границата с Турция, както и за автобусите с гласоподаватели от южната ни съседка! Истина е, че много закони бяха потъпкани, че турската държава и нейното ръководство си позволиха да се намесват пряко във вътрешните работи на суверенна (вече 141 години!) България, но както българските медии, така и многобройните анализатори сякаш си бяха поставили за цел да превърнат чисто българското политическо събитие в нищене и анализиране на българо-турските междудържавни отношения.

Темата "Турция" и "Българските про-турски партии" (става дума за противоборството между ДПС и ДОСТ) сякаш беше по-важна и по-актуална от самите избори - от развоя и изборната битка на тези две сестрински дружини за малко главното в крайна сметка събитие - българските избори - да останат на втори план! С други думи, казано по турски и с извинение: Ай, сиктир! Тези хора да престанат да ни се качват на главата, крайно време е да изберат - на кой Господ да служат, на български избори ли ще се явяват, или на турски! Няма друг народ по света, който да гласува едновременно в две държави, още повече, че самата Турция не признава двойното гражданство, не го разрешава и даже го забранява - разрешила го е само на "сънародниците" си с български паспорти! Само за тях може - и защо ли?! - разрешено им е лично от Ердоган!

Данаилов: Много съм доволен, къде бяхме - къде отидохме

Много съм доволен от тези резултати. Къде бяхме, къде отидохме. Хората ще ни разберат и ще си върнем доверието им. Така коментира избор...

Но да се върнем на тайфуна. Все пак "Ниньо"-ва свърши и нещо полезно. Оттук нататък в парламента няма да се моткат старите комунистически кримки, които партийният тайфун отнесе (може би към Венецуела и Куба!), пенсионира ги, така де се каже, пряко волята им.

Другото, с което ще запомним "Избори 2017-та", е, че ни свършиха и друга добрина - очистиха, дай, Боже, политиката от разните Първановци, от Румен Петков най-вече, от Бареков и барековците, както и от хората на Ковачки... Пред други пък - като например Трайчо Трайков, Методи Андреев, Мартин Димитров, Лукарски, Христо Иванов, Кунева, и най-вече Костовото вечно недоволно отроче Раданчо - "Избори 2017-та" поставиха трудно преодолими прегради от гледна точка главно на бъдещата им политическа кариера...

И накрая един съвет към спорещите - дали това бяха 14-ите или 15-ите избори, в които БСП яде пердах от ГЕРБ и Борисов, в края на краищата не е толкова важно - нека да не се хабят, не си струва! Освен това "март 2017-та" изравни и един рекорд в цялата политическа история на държавата България - за първи път след Стефан Стамболов един и същи политик става за трети път министър-председател на България!

Който не знае, да знае! Ако иска да е в час и да е поне малко от малко обективен!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com