Вижте кой ни поучава!

13462
Вижте кой ни поучава!

Комунизмът си отива, пееше Маричков в началото на 90-те. Отива си, ама друг път! Нито си отиде, нито си отива. Въобще не си е тръгвал! Тука е, кюти си зад вратата и чака удобния момент да изопачи някоя истина. Всекидневно и целодневно! Пуснеш ли телевизора - все едно и също, някой прикрит (но заклет!) комунист разтяга локуми, а срещу него - специално избран за целта глупав тв-водещ, който му приглася угоднически с удобни въпроси! Направо да повърнеш!

Ето го например плямпалото Андрей Райчев. Този човек с хонорарите си от телевизионни участия може да издържа поне едно петчленно семейство бежанци! Седнал срещу екрана на телевизора, нервакът маха с ръце и ни поучава - какво било и какво ще бъде. Чудесно, но не е ли по-резонно водещият първо да го попита как така само в една нощ заспа като комсомолски активист, а се събуди като безогледен капиталист, чиято собственост минава през няколко печатни издания, една социологическа агенция, верига хотели на морето и, разбира се, голф-игрище с международен лиценз! Същото, впрочем, важи и за съдружника му Кънчо Стойчев, друг редовен TV-агитатор!

Детска пиеса за случилото се в Белене по време на комунизма разбуни духовете

Възстановка на случилото се в лагера в Белене по време на комунистическия режим предизвика бурни спорове. Тя беше направена като спомен...

Кой не се е дивил на Георги Коритаров! Този, да ни прощава, дървен философ, освен, че има собствено предаване за житейски обяснения и внушения, най-редовно проповядва и по чужди студиа. Това, че говори с възможно най-заплетените изречения на света; че цитира всевъзможни издания и прави постоянни грешки в тия цитати, някак си ще му простим, но няма как да му простим, всъщност да приемем да ни поучава и вразумява един документално доказан доносник на комунистическите тайни служби на Живков. Нищо лично, Коритаров, но някак много бързо се излекува от срама, свяна и самоизолацията и започна да раздаваш правосъдие!

Тия дни по една от телевизиите на Коритаров пригласяше друг бивш труженик на комунизма - проф. Евгений Дайнов, любимецът на Людмила Живкова, когото тя по Татово време лично изпроводи чак в Оксфорд, Англия, да се учи на ум и разум. Когато се върна, и Людмила, и Тато, и комунизмът се бяха (уж) изпарили, а "удостоеният" с държавна стипендия семеен любимец на Живкови никак не се колеба, преди да почне да ги громи - лично и собственоръчно - и Людмила, и Тато, и комунизма. 25 години по-късно Дайнов продължава, громи ли, громи, а и безплатен акъл дава!

Помните ли, че приказливата палавница Татяна Дончева, която Румен Петков бе обидил, че в спалнята й вечер било много тихо, и която учреди политическата формация "Движение 21", всъщност беше висш партиен апаратчик на БСП? Дончева също не спира да громи бившите си партийни другари, да отваря очите на телевизионната публика за недъзите на БСП, забравяйки, че именно тя беше оригиналът, някогашният образец, на който сега Мая Манолова подаржава! Громи Дончева партията-кърмилница, но не пропуска да поучава и управляващите - зер избори идват! Какво и как трябва да се направи в "тази държава", внушавайки на слушаштите, че най-добре това ще го направи именно тя - стига те да я изберат!

С цялото си нахалство редовно акъл наляво и надясно ръси и бившия "червен" свинар Георги Гергов! Попитан за първия милион, този хуморист избъзика населението, че бил "приватизирал приятелите си" - демек тръгнал в бизнеса с пари назаем! Гергов, Гергов, тия ги дрънкай на бабите от партийната организация, преди да поучаваш простолюдието по телевизията - за да ти повярва - му кажи за колко приватизира ЦУМ, Пловдивския панаир, хотела-небостъргач "Ленинград" в Пловдив, а и баровския някога почивен комплекс от общо шест хотела на ЦК в курорта "Св. св. Константин и Елена" край Варна - и едва тогава плещи нахално пред усмихнатия и гостоприемен телевизионен водещ!

Първи ТВ-агитатори и анализатори са и господата от АБВ - Първанчо, Румен Петков и Калфин. Първенец е Първанов, който, като бивша държавна умна глава, громи наред - като почнеш от бившите му на "Позитано" 20, които са предали социалистическата идея с прозападната си политика; минеш през парламента и управляващите, които се лутат в неведение, и добре, че АБВ е там, наблизо, та все пак нещо в държавата да се върши; и стигнеш до поддръжниците на санкциите срещу Русия! Този неноправим съветофил Първанов! Другите двама - Петков и Калфин - засега се ограничават да клеймат само бившата си партия, удобно забравяйки, че именно тя ги е откърмила такива, каквите са, че именно тя ги е лансирала и че именно тя ги е издигнала на постовете им - и преди, и сега!

Андонис Самарас: Македонският език е измислен от комунистите

Острият език на Гърция по отношение на Македония не се промени дори в края на гръцкото председателство на Европейския съюз. Тон този пъ...

Накрая нека набързо споменем още няколко имена - все хора, които, ако не друго, трябва поне да се замислят - те ли бе, аджеба, са хората, които са призвани да поучават населението:

- Редовно безплатен акъл раздава първият Шестак на държавата Димитър Иванов - вместо да се скрие вдън гори тилилейски, заради това, което е правил при Живков!

- Досажда на публиката и някоя си Татяна Буруджиева - с натрапените си коментари и внушения от политическо естество. Тази мома ненагледна дълго време си кри политическата принадлежност под паравана на социологията, но се разконспирира по времето на Орешарски, ставайки депутат от БСП и негов кръвен защитник.

- За да сме справедливи пред Коритаров - не трябва да пропускаме и двамата, също прикриващи се - несполучливо обаче! - дълги години червени коментатори-агитатори Гарелов и бившата първа дама на БСП Елена Йончева. Едва ли някой е забравил расисткото поведение на "Господин "Панорама" по време на Възродителния процес - той да се благодари, че засегнатите тогава не го съдиха и не полежа в затвора, вместо сега - както и тогава - да дава умни съвети за щяло и не щяло!

Чат-пат с "умни" приказки по телевизиите се явява и полковникът от ДС не знам кой си Райдовски - за да разпространява нелепици, измишльотини и нагли лъжи за Виденовото време, чиито съавтор е! Да им се чудиш на акъла на водещите и техните телевизионни началници - а защо не и на собствениците - с какво лице го канят - него, и не само него! И не е ли това особен вид съучастничество в разпространението на масови лъжи и заблуди! На тъпота чрез взлом! Което също е подсъдно!

ЦИК отказа регистрация на Партията на българските комунисти

Централната избирателна комисия (ЦИК) анулира регистрацията за участие в евровота на 25 май на 3 партии поради недостатъчен брой вали...

Но телевизиите са друга тема!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com