Заради мижав интерес връщат „Излел е Дельо Хайдутин“ от Космоса

14309
Заради мижав интерес връщат „Излел е Дельо Хайдутин“ от Космоса
Снимка: Jingchuan Yu, Beijing Planetarium

Крамолата между звездите на родната естрада – Кичка Бодурова и Панайот Панайотов, свързана с бензини, БУЛСТАТ-и, хотелски стаи и прочие битовизми, повлия на всички животрептущи сюжети в България.

В интернет вече се появиха закачки, че посолството на Русия у нас всъщност ще бъде закрито заради мижав интерес, но ние научихме нещо по-сензационно.

„Заради мижав интерес връщаме „Излел е Дельо Хайдутин“ от Космоса. Никой не пожела да чуе тези златни плочи, дето се реят в Космоса още от 1977 г., носени от Вояджър 1 и Вояджър 2. Толкова бензин отиде бадева, а и нямаме фактура с БУЛСТАТ, защото по онова време нямаше такова нещо. Ще претопим плочите, тъй като по време на криза всяко кюлче злато е ценно“ – споделиха ни от Космическата асоциация на рекламните агенции, мислещи елегантно и логично – КАРАМЕЛ.

„Панайот Панайотов добре говори с морето на някакъв странен език, но американските космически апарати не можаха да установят връзка с друга цивилизация. А и кой слуша плочи днес, освен диджеите и шепа префърцунени интелектуалци. Всичко е файлове и стрийминг. По-добре да приберем плочите късно, отколкото никога“ – категорични са от КАРАМЕЛ и дават пример с доста закъснялото спиране на бюлетина за нивото на река Дунав, излъчван едно време по БНР в сънливите минути след 15:00 ч.

Носят се слухове, че заради мижав интерес може да бъде закрит и българският футбол, но това го разправят хора, които май взимат по 4000 лева на месец от Москва, за да дестабилизират страната ни.

В барчето до офиса чухме и друго, което обаче звучи по-логично. „Видяхте ли, че със звездите от соц естрадата е весело. Старата школа знае как да забавлява. А вие се противите на квотите за българска музика в ефира“ – каза на съседната маса развеселен чичко към по-младите си събеседници.

Засега ние в SofiaLive сме склонни единствено на едно – поради мижав интерес да бъдат изтеглени от употреба думите катър и муле. Никой нормален човек не може да запомни кое от двете е с майка кон и баща магаре, и кое е с баща кон и майка магаре. Така че нека опростим езика си и използваме някоя обща дума, например камуле.

 

Aвтор: Дон Базилио, Sofia Live

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com