Американците пак ни биха, феновете във Варна разочаровани

12963
Американците пак ни биха, феновете във Варна разочаровани

Българският национален отбор по волейбол нямаше никакви шансове за успех над тима на САЩ и във втория мач от Световната лига във Варна. Селекцията на Камило Плачи записа отново поражение с 1:3 (25:19, 22:25, 25:27, 17:25) и не показа играта, която италианския специалист обеща вчера, след първата загуба. Оказа се, че националният ни отбор е имал само две тренировки в пълен състав.

„Момчетата играха на ниво, само в третия гейм по-слабо”, коментира мениджърът на тима Владо Николов пред TV7. „Няма нищо фатално, взехме една точка. Имаме още 10 мача да играем от Световната лига”, успокои драмата от загубата вицепрезидентът на родната федерация Любо Ганев. Със сигурност обаче публиката  в зала "Конгресна"  на ДКС остана разочарована. След поражението в петък феновете очакваха да видят друг отбор, който побеждава. А вместо това агитката заглъхна в четвъртия гейм.

Треньорът на САЩ Джон Спероу: Във втория мач ще сме още по-добри

Треньорът на националния отбор по волейбол на САЩ Джон Спероу се закани днес, във втория мач с България от Световната лига тимът му да ...

Националите ни започнаха обнадеждаващо, но несигурни във възможностите си. Поведоха с 3 т., а при 6:6 се стреснаха. Българите се бориха и поведоха с 4 т., а успехът в гейма бе сигурен при 23:18.

Във втория и третия гейм американците надиграха българския тим тактически и психологически. Освен физически янките превъзхождаха съперника и във всички елементи на играта – посрещане, сервис, нападение и защита. В третия гейм, след изравняване от начален удар - 24:24, националите ни не успяха да се преборят и сякаш третия гейм им стана комплекс.

При 2:1 американците започнаха супер агресивно в четвъртия и поведоха с 16:9, а изхода на мача бе ясен. След класиране за световно първенство, 30 часа пътуване и часова разлика, американците изнесоха урок кака се печели. Физиономиите на националите ни бяха посърнали, а мениджъра обясняваше, че тима е играл добре.

От избраниците на Плачи стабилна игра показаха единствено Цветан Соколов и центъра Виктор Йосифов, въпреки че и двамата са контузени. Със сигурност обаче колкото и да е добър Цецо не може да се разчита само на него. Останалите от отбора, с играта, която показаха изглеждаха несигурни. „Американците ни надиграха, това е истината”, призна либерото Теодор Салпаров.

Капитанът Тошко Алексиев: Психологически не можахме да се върнем в мача

Тошко Алексиев каза истината за загубата на националния ни отбор по волейбол от САЩ с 2:3 в първия мач от Световната лига във Варна. Ка...

Най-резултатен в мача бе Матю Андерсън – 20 т, а за България - Цветан Соколов с 15.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол