Георги Братоев: Матей е от най-добрите в света и винаги е бил от помощ.

15389
Георги Братоев: Матей е от най-добрите в света и винаги е бил от помощ.

По време на контролната среща между съставите на България и Австралия, разпределителят на българския национален отбор по волейбол Георги Братоев отдели време и сподели пред BGsport.bg вижданията си относно състезанията през сезона за националния отбор – Световна лига и Световно първенство, случая „Матей Казийски“ и бъдещето си.

-Първо, защо не си на полето?

-Защото имах леко разтежение вчера след приятелската среща и докторът на отбора прецени, че е по-добре да почивам. Като цяло аз смятам, че можех да играя и се чувствам добре, но решението се взима от лекарския щаб.

-Какво да очакваме от таз годишното издание на Световната лига. Ще успеем ли да се класираме на финалите в тази тежка група?

-Честно казано, аз миналата година след първите два мача с Франция казах, че ще се класираме. Тази година, ми се струва, че не започнахме със сигурност по най-добрия начин. Моето мнение е, че физическата ни форма в момена не е оптимална. Смятам, че оттук нататък е редно да играем мач за мач и накрая ще видим какво ще се случи. Шансове винаги има. Ние трябва да се борим за всеки един мач.

България би Австралия в контрола

Волейболистите от националния отбор на България спечелиха много трудно официалната си контрола срещу Австралия. Момчетата на селекционе...

-Имаме ли сили да прескочим 4-тото място тази година и да вземем медал?

-Моето желание е то да бъде като минимум, много хора са недоволни от 4-ото място и сме близко до медалите, но не ги взимаме никога, но смятам, че е по-добре да си четвърти, отколкото да бъдеш далеко от това място. Надявам се, че някога ще имаме възможността да вземем медал, дали ще е на това Световно или на някое друго състезание, надявам се той да дойде за България, защото както ние, така и цялата нация се радва и има нужда от това нещо.

-Според теб, с Матей Казийски по-силни ли ще сме като отбор?

-Това е чисто гадаене, дали с Матей щяхме да сме по-добре, дали с Андрей, дали с Владо, така че на този въпрос аз нямам отговор, всички знаем що за състезател е Матей, един от най-добрите в света и винаги би бил от помощ.

-Смяташ ли, че отборът би приел Матей ако той се върне, тъй като имаше изказвания, че той подтиска част от момчетата, тъй като се смята за звезда?

Камило Плачи: Трябва да подобрим играта и да поддържаме високо ниво

Никъде не е написано, че този отбор трябва да се класира за финалите на Световната лига във Флоренция. Това заявява селекционерът на м...

-Правилно се изявява като звезда, в моите очи той се изявява правилно, защото Матей Казийски е доказал себе си и за него аз бих казал: да, той е звезда, защото е човек, за който качествата му говорят сами за него, а той самият е много уравновесен и спокоен човек, здраво стъпил на земята и в неговите очи не се изявява като звезда, със сигурност.

-Къде ще играеш през новия сезон?

-Ще видим в началото на сезона, имам нещо предвид, но засега смятам да не го споделям.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол